tips : tambahkan earning nuffnang | Cik Siti

Monday, 22 April 2013

tips : tambahkan earning nuffnang

assalamualaikum....

tips ni di request oleh +Yuqi Qiyu ....actually aku pun tak berapa pro sangat bab ni....sebab aku pun masih tergedek gedek cari tips untuk meningkatkan earning nuffnang aku ni...huhu...



1 - kemaskini survey


sebab survey ni adalah penting untuk advertiser decide iklan apa yang nak letak kat blog korang tu....


2 - originality is IMPORTANT....maksudnya, jangan la copy paste ja entry orang lain....kalau nak tak dak idea sangat, cuba la ubah2 sikit ayat diaorag tuu...and jangan lupa letak backlink ke blog yang korang pinjam diaorang punya entry...arosso???


3 - jangan la gatai tangan pi klik iklan sendiri...tuu namanya SYOK SENDIRI....-_-" nanti kalau pihak nuffanang dapat tau, korang jugak yang susah....


4 - lokasi iklan tuu sangat penting....jangan la pulak letak iklan untuk skyscrapper kat tempat leaderboard......tuu nanti korang akan di cop tak paham bahasa oleh pihak nuffnang..huhu....and apa yang penting, korang letak ja ketiga tiga iklan tuu kat dalam blog korang...tak rugi sesen pun....


5 - kalau korang tak paham ke ada masalah ke, sila hantar ticker kepada nuffnang...customer service diaorang akan layan anda dalam masa yang terdekat....lagi pun diaorang lebih arif....=)


6 - kekalkan traffik sekurang kurangnya 100 UV (unique visit) satu hari....



korang boleh tengok SINI jugak untuk tengok lebih tips....=)

selamat mencuba ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...