Chennai, Sungai Petani | Cik Siti

Sunday, 14 April 2013

Chennai, Sungai Petani

assalamualaikum...

selamat pagi Malaysia....pagi2 Ahad ni, mesti ada yang tak bangun lagi kan.....and maybe ada yang da bangun...thumbs up untuk korang yang da bangun...yeay!!!!!

aku ni pulak baru ja balik dari breakfast....hoho...bak kata omputih,
"breakfast, eat like a king...lunch, eat like a prince....dinner, eat like a pauper"


so, that's what i did...makan 2 hidangan pagi ni...hahhaha.....bihun singapore (bihun goreng yang warna putih) and also 2 half boiled eggs...perghhhh...kelasss kau cik siti....well2, bila lagi kan....nanti da start kelas, susah da nak breakfast macam ni....

entry pagi ni bukannya aku nak cerita aku makan apa tapi aku just nak cerita pasal satu restoran dekat SP (sg. petani) ni...nama dia Chennai....indian restaurant....owner dia indian.....
family aku ni boleh dikatakan tiap2 minggu pegi breakfast kat situ....kalau sapa2 yang duduk kat SP ni, tau la kot...dia dekat dengan village mall...bersebelahan dengan old town...


apa yang best restaurant ni sampai aku promote masuk blog aku?????


korang rasa ada tak restaurant yang orang cina, orang melayu and orang india akan pergi selain kedai nasi kandar????? jarang kan ada restaurant yang boleh kita nampak, 3 kaum ni makan dalam satu kedai....betul?

walaupun owner Chennai ni Indian, kalau pi makan kat situ, kita akan nampak 3 kaum ni....makanan yang disedaikan, Indian food..from tosai to nasi daun pisang...service dia memang terbaik kot.......and if you go there, you should try their teh ais! terbaik dari ladang....bagi aku la...tak tau la kot2 korang tak suka...hehehe...makanan dia of course la sedap...if not, tak da la 3 kaum ni berkumpul dalam satu kedai!

susah weh nak jumpa restaurant yang macam ni.....
kalau2 berjalan ke sungai petani, jangan lupa singgah sini....

have a nice Sunday uolls.... ^_^


klik sini kalau,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...