kenapa perlu beli PMC? | Cik Siti

Wednesday, 3 April 2013

kenapa perlu beli PMC?

assalamualaikum

mungkin ramai yang dah tau pasai PMC atau lebih dikenali dengan nama Pure Marine Collagen...atau ada yang nak senang, panggil rumpai laut saja....

dan ramai lagi rasanya yang mungkin tak lalu nak makan rumpai laut ni kerana baunya..betul?


aku sendiri dah cuba buat....daripada proses basuh, merendam dan memasak...makan dan pakai pun sudah...makan tuu, at first memang la rasa tak lalu.....tapi kalau korang creative, korang boleh la campurkan dengan air buah....kalau beli tropicana twister pun ok jugak...cepat dan mudah....masa mula2 tuu ja renyah sikit, nak masak bagai....

aku cadangkan korang kalau nak basuh nak rendam semua tuu, buat masa hujung minggu....lepas tuu korang boleh simpan dalam peti sejuk....then korang hanya perlu makan ja....and ada yang nak buat mask tuu boleh jugak....

sekarang ni banyak produk yang instant....hanya dengan makan pil...tapi korang tau ka apa kandungan lain yang ada dalam pil tuu? tau? hanya tengok label saja, korang rasa betul semua tu? kalau PMC ni, korang akan dapat tengok the real rumpai laut yang telah dikeringkan...dan proses penyediaan, korang sendiri yang buat.....so memang dijamin bersih..lain la kalau korang sendiri cuci tak bersih.....

tak salah pun kan...luangkan sikit masa untuk basuh, rendam and masak PMC ni....daripada kita consumed chemical yang ntah apa2....baik kita consumed benda semula jadi...and PMC tak semahal pil2 yang ada effect sama macam PMC.....

why not kan mencuba....
100 gm tak sampai RM20 pun....boleh tahan sampai sebulan kalau yang consumed selalu....

kalau tak nak bau, basuh dengan asam jawa...macam basuh ikan tak nak bagi hanyir....then bila nak masak, masak dengan daun pandan....itu yang aku buat....and Alhamdulillah dah banyak kali da aku makan....dan aku da pakai jadi mask da.....serious best....rasa sejuk...rasa anjal ja kulit muka ni....


nak tau pasal khasiat dia pulak? jom tengok SINI
nak tau kesan dia pada cik siti sendiri? jom tengok kat SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...