menyiapkan diri untuk menghadapi masa akan datang | Cik Siti

Monday, 1 April 2013

menyiapkan diri untuk menghadapi masa akan datang

assalamualaikum

beginilah kehidupan pelajar medic...yes, aku tak nafikan yang belajar medic ni bukannya senang...and yes jugak semua pelajaran pun bukannya senang actually....like seriously aku cakap, kalau betul-betul minat dalam medic ni, go on ja dengan minat tuu...tapi kalau TAK MINAT, sila batalkan niat anda untuk ada title "Dr." tuu ya....

hari ni, tamat sudahlah module Endocrine yang aku belajar selama 3 minggu...and as usual, after end of every module, akan ada test....and it carry 20% marks....it's a lot of marks ok! every percent count! Alhamdulillah, dapat jugak abeskan study and jawab test dengan berilmu...bukan main redah macam tuu ja dewan exam without knowing anything....

so now, officially dah start module for Neuroscience...the killer module among the other module....very very the killer one....tapi, apa kan daya...kena jugak rempuh Neuroscience ni untuk berjaya....kena jugak suka module ni...kena terapkan minat...kalau nak merempuh module ni, memang kena ada hati yang cekal la....bayangkan la, module yang susah nak paham and banyak pulak nak kena baca hanya 5 minggu saja diberikan....then ada test (end of module exam).....and start module lain pulak....dalam masa 5 minggu tuu, anything could happen...so tak boleh nak pandang sebelah mata ja....

doakan aku ye... :')








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...