Monday, 31 January 2011

tersuka dekat blogger ni....

assalamualaikum dan selamat malam...
walaweyh tajuk entry ni...
baru sebulan cik siti kenal dunia blog, da tersuka kat blogger lain ka??
hahahaha
nonsense!
eyh, salah ka??
it's true story k....
cik siti da tersuka kat sorang blogger ni...eyh, sorang ka??
dua tiga orang gak la....
mesti en.ben...
kan kan??
SALAH!! bukan dia la...hehehe
abis sapa??
ada la!
haish

cik siti suka baca entry dia...memang slumber gila.....cara penulisan dia...orang dia aku tak knal...huhu...maybe da berpunya..maybe belum...biar la..aku just suka penulisan dia...bukan orang dia...hehe...
okok...cik siti nak start study....tak nak fail exam

JEJU ISLAND...

sapa pernah pergi???
aku teringin sangat nak pergi...
hehe...
korang tau tak jeju island tuu ada kat mana??
kat korea....
jom kita usha2 sikit apa yang ada kat sana...

cantikkan pemandangan dia....perghh....

tenang je air terjun dia...walaweyh...sesuai untuk yang nak berbulan madu kan....hehe

]




pokok bunga ni kat malaysia pun ada tau...nama dia bunga 3 bulan...hehe..mahal gila bunga ni...mak aku kempunan sangat nak tanam...bila da tanam, mati..haish....susah betul nak jaga....pastu sekarang ni mak aku dok cari lagi....
sapa2 yang ada bunga ni, and nak jual dengan harga yang murah, ataupun nak bagi free kat mak aku pun boleh gak..hehe...bagitau aku k...

gambar yang bunga kaler putih tuu kat korea k...
jom kita tengok kat bawah ni...


sama tak???kaler je lain...heheh...okok...bunga ni kat malaysia...
walaweyh..tak dak beza pun kan...

ok la,...sapa2 yang nak gi jeju island tuu, snap la pic banyak2 bila ada kat sana....sebab tempat dia cantik....

p/s: cik siti nak ajak future husband cik siti gi honeymoon kat sana la lepas kawen nanti...

ada apa dengan FRANCE??

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
korang pernah ada pengalaman tak pergi FRANCE?? ala..perancis...
pernah tak ada angan2 nak pergi france???
korang tau tak, france dengan united kingdom ni di linked kan melalui Channel Tunnel???
Channel Tunnel ni macam terowong dalam laut yang merentasi selat Inggeris....
nak tau tak kenapa aku post entry pasal france???
--
--
--
--
sebab aku baru balik dari france.....
jom tengok gambar2 yang aku snap...
tipu la kalau korang tak tau benda ni,....nama dia menara kuala lumpur....ok, aku tipu....nama dia   eiffel i'm in love...eyh, salah lagi...eiffel tower ye....hehe




ni plak pyramid yang diperbuat dari kaca....



okok...sebenarnya kat, aku curi dalam gogel ja pic2 ni...hehe...mana la aku nak cekau duit nak p france tuu.....
nak tau tak sebab2 aku buat entry ni??
tadi aku buka la nuffnang...tengok2 ada orang FRANCE view blog aku...
so, tringin plak aku nak buat entry sal FRANCE ni....

FRANCE ni tempat yang aku nak pergi masa honeymoon aku....tapi kan, bila aku da kenal korea and jepun, dari situ la aku ubah aku punya tempat honeymoon...hehhehe...
next entry, JEJU ISLAND!!


ABC

assalamualaikum...selamat malam....
hari ni cikgu nak ajar murid2 ABC ye....A=ais....B=batu...C=campur...
tau tak benda ni apa???
aku panggil ais kacang...heheh
eyh, korang suka tak makan benda ni???
aku sangat2 la suka....
tapikan....aku ni cerewet sikit....
bila nak beli, mesti aku cakap cam ni kat abang yang buat ais kacang tuu....(selalunya abang la yang tolong buatkan untuk aku....kakak ntah pergi mana....hahha...abang kat sini lelaki k)

aku :
"abang, ais kacang satu...tak payah letak bahan2 yang kat bawah tuu..."

abang :
"ha???tak payah letak bahan2 kat bawah tuu..then adik nak makan apa??"

aku :
"maksud saya jelly2...jagung dan sebagai nya yang ada kat bawah tuu jangan letak....tapi ais...air gula...susu...kacang yang tabur kat atas tuu letak la...."

abang :
"owh...engatkan ais pun tak payah letak"

aku :
senyum2 kat abang tuu....dengan jelingan manja..auww...
ok, aku tipu ja....tak da jelingan pun....senyum ja....senyum kan sedekah....

abang :
"okok....jap k"

2 3 kali aku pergi tempat yang sama, abang tuu pun da kenal aku...hahha....sambil tersenyum....
dalam pikiran dia mesti dia kata aku ni pelik....hahaha......
so, what???
da memang aku tak suka benda2 tuu....

Sunday, 30 January 2011

Jambatan Pulau Pinang la!!


assalamualaikum dan selamat malam semua....
korang tengok jap jambatan kat atas tuu...sekali pandang je k...jangan 2 kali pandang...jangan plak berkali kali pandang....dan JANGAN PANDANG BELAKANG YE!
hehhe
maen2 je....
okok...korang tengok jambatan kat atas tuu macam apa???
aku yang sekali pandang ni tengok macam jambatan pulau pinang...
tapi bila 2 kali pandang, terperasan yang jambatan ni terlalu panjang nak jadi jambatan pulau pinang...hehe
sebenarnya ni jambatan kat kedah yang menyambungkan kuala kedah dengan pulau langkawi...
korang pernah tengok tak??tak kan...hahaha....sebab korang da kena tipu dengan aku...
okok...kali ni betul2... jambatan ni kat CHINA....
kos pembinaan dia $8.5 billion...perghh..billion kot beb...bukan million mahupun thousands.....
dan dia direkodkan sebagai jambatan laut yang terpanjang di dunia...
walaweyh....


The world’s largest bridge stretches more than 26 miles long and is five miles longer than the Dover-Calais crossing and almost three miles longer than the previous record-holder, the Lake Pontchartrain Causeway in Louisiana. This bridge is also 174 times longer than London’s Tower Bridge over the Thames River.

panjang tak???

untuk tau lebih lanjut, jom ke SINI

hari minggu da datang...

dia datang da...
cepatnya weekend ni datang...
aku dok ingat hari jumaat lagi....adeyh...
bila hari minggu ni datang, ntah la nak buat apa...
nak gi tengok movie ngan adik2....
tapi tak da cita yang best2.....
(niat nak makan popcorn ja...tak nak tengok movie pun...)
lapa popcorn ni....
cuba bagi idea sikit nak buat apa....
zzzz

Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011

cik siti nak join....korang bila lagi??


blog cik siti berat,ideal or ringan???

hurm...
rasa2nya
IDEAL!
maybe la...heheh....

cik siti nak tag :



Saturday, 29 January 2011

bila perempuan di beri "KAD MERAH"

assalamualaikum dan selamat malam.....
kad merah??men bola ka cik siti??
haha..
mana ada men bola...cik siti ni kaki bangku....
haiya....
aku maksud kan PMS la....tau tak benda apa??
ala...datang bulan...haish korang ni...
okok...
ni advice especially bagi lelaki2 yang ada awek or isteri la ek...yang tak dak tuu, hanya untuk pengetahuan am..mesti korang ada kawan perempuan....
tak dak???tipu la tuu...

okok...
bila perempuan itu diberi kad merah, korang memang ada banyak pantang larang...
korang tau kan perempuan ni bila datang bulan mesti cepat meradang....
betul tak???
haha..biasa la tuu..hormone tak stabil....
korang jangan la cari pasal ngan dia...
nanti lagi dia naik angin...benda yang kecik nanti jadi besar..benda yang besar, lagi la jadi besar....
tolong la mengalah ngan diaorang...ala, selama seminggu ja....lepas tuu korang nak buat apa pun ekut suka hati la....
aku ada pengalaman yang paling sweet la...(bagi cik siti sweet la)
masa tuu bulan puasa...then aku and en.bf da plan nak gi beli baju raya sama2 dekat shopping mall....sampai2 ja kat shopping mall tuu, aku da rasa lain macam..pergi la toilet..tuttttttttttt....(talian terputus...aku sambung tulis benda yang terjadi selepas 10minit k)
aku ni, bila dapat kad merah ja, memang sakit perut tahap gila la.....
tiap2 kali period pain ja, mesti amik MC....bayangkan la aku sampai terguling guling atas katil....
okok..sambung balik....en.bf tolong la belikan air mineral dengan panadol untuk aku...sebelum tuu, dia papah aku duduk dulu dekat bangku....so, aku pun buka la puasa....da darurat sangat kan...nak kena makan panadol....untuk tahan sakit....
tuu la benda yang paling sweet yang dia pernah buat masa tuu...sekarang takkan da tak sweet???sweet lagi la....
malas aku nak panjang2 kan pengalaman aku....
ok, so korang tolong la paham keadaan insan yang bernama perempuan...sakit ooo....
period pain ni rasa dia macam organ dalaman korang di picit2....di uli2...macam tepung roti tuu...


lastly untuk yang da kawen tuu...aku ulang yang da KAWEN,
jangan la bernafsu untuk satu minggu...ala bang, satu minggu ja....takkan tak leyh tahan kot....tuttttt....sabar la weyh....
kalau korang teruskan jugak niat korang tuu, boleh bahayakan kesihatan tau tak!!
korang boleh dapat penyakit....
bahaya kot penyakit tuu...
haiya...aku lupa plak apa nama dia....

Hong Kong Disneyland...

Hong Kong Disneyland???
sapa pernah pergi???
aku teringin sangat nak pergi...dari darjah 6 lagi...ayah aku bagi harapan menggunung kat aku and adik2...dia kata, kalau dapat 5 A dalam UPSR, dia nak bawa kitaorang pergi...
tapi da 8 tahun, tak da khabar berita pun pasal Hong Kong Disneyland....sob3 Y_Y
jom kita tengok apa yg ada kat sana....





boleh menari dengan mickey...


memang heaven la bagi kanak-kanak macam aku ni...(eyh...kanak-kanak lagi ka cik siti ni??)
umur tuu hanyalah angka....hati ni masih budak2....hehhe...

"bila la ayah aku nak bawak pergi ni???"

contest bergambar saya sayang kawan!


cik siti nak join contest ni....
jom klik SINI


gambar ni masa tahun 2009...dekat kolej matrikulasi pulau pinang...

saya sayang kawan-kawan saya kerana saya sayang kawan-kawan saya la (sengal punya jawapan..)
sebab kawan-kawan saya sentiasa ada di saat saya memerlukan teman untuk berbicara...
sebab kawan-kawan saya sangat sporting gila....kawan-kawan aku yang kat atas tuu, semua aku kenal dari sekolah menengah lagi.....best kot....sambung balik.....saya sayang sangat-sangat kawan-kawan saya kerana mereka memahami saya....mereka akan beri sokongan kepada saya bila saya rasa down....perangai mereka sama dengan saya...so, saya rasa senang bila ada dengan mereka....mereka selalu bagi saya tersenyum bila saya rasa sedih.....bagi saya ketawa berdekah dekah dan melupakan perkara yang menyedihkan.....
saya sayang sangat kawan saya

anda bagai mana???sayang tak kat kawan2 anda???
saya tag

lecturer Philippines appreciate 'azan subuh'

assalamualaikum dan selamat tengah hari...
korang tau kan aku dari private college???
kalau tak tau, ni aku nak bagi tau la....
aku dari private college...
dan hampir 90% lecturer yang mengajar aku tuu dari overseas....
macam belajar kat overseas plak kan...
hehehe...
actually apa yang aku nak bagi tau ni, ada kena mengena dengan azan...
ala, bukan azan nama orang tuu...azan subuh, zohor dll...
korang pernah terbaca tak pasal rakyat malaysia yang bukan berbangsa melayu menghantar surat dekat sapa ntah untuk menghentikan azan subuh??
sebab apa??
sebab diaorang cakap, mengganggu ketenteraman awam.....
RAKYAT MALAYSIA SENDIRI YANG CAKAP CAM TUU....DIAORANG NI SEPATUTNYA DA TAU PASAL BENDA NI!
haish...
nak dijadikan cerita.....
ada sorang lecturer aku ni...dari Philippines....
aku ulang, dari Philippines okay!
dia cakap kat aku, dia appreciate azan subuh sebab azan tuu da jadi macam alarm clock dia....
dia siap puji lagi...yang azan tuu takkan skip time dia.... memang on time la dia cakap....
so, dia takkan lambat datang ke kolej...


bagus kan....
ni orang dari luar negara yang negara dia bukan negara ISLAM...
kita ni yang duduk kat negara ISLAM, langsung tak appreciate....
tambah2 yang ISLAM tuu....bangun ke subuh pagi tadi???
walaweyh....bunyi je azan subuh, tarik terus selimut sampai kepala....
so, pikir2 la ye....

dapat lagi!!

baru 3 hari lepas dapat first BE....
hari ni gatal lagi tangan nak tengok nuffnang...
tekan je earning tu, pergh...ada lagi satu.....
yang first punya BE pun belum jadi metered earning lagi....
alhamdulillah la....
rezeki melimpah ruah....

cepatnya kau melatah!!

assalamualaikum dan selamat pagi....
korang tgh buat apa ni??
mesti tak bangun lagi kan...kalau da bangun pun mesti tak gosok gigi lagi mahupun mandi....
betul tak??
(eyh cik siti ni macam ahli nujum plak kan...tau2 je orang tak mandi lagi)....hahahha
korang ni jenis yang macam mana??cepat melatah ke tak??
maksud aku melatah kat sini macam korang ni panas baran or cool je bila orang cucuk...(apa la cik siti ni....men cucuk2 plak...engat satay ke ape)....
maksud aku bila orang marah korang...haiya....
aku selalu dengar, orang yang cepat melatah ni selalunya budak2 baru nak up.....(budak2 baru nak membesar la...)
orang2 yang suka tengking2...maki hamun ni, kita kena men psycho sikit.....biar diaorang sakit hati balik.....



korang paham tak apa yang aku nak cakap ni???
aku pun tak paham...aish
apa2 pun...cool je bila orang cucuk kita....kalau kita melatah balik,kita ni lebih kurang ja ngan dia....
2x5

jom kita timbang blog...

korang selalu mengalami tak benda ni???
benda apa???
ala benda ni...
blog yang korang nak usha,pergh...lambat macam siput....
pernah tak????
korang nak tak benda ni jadi kat blog korang??
mesti tk nak kan....
semua blogger mesti nak blog diaorg cepat ja download...sebab senang orang lain nak baca entry2 korang.....

so, jom la kita timbang blog masing2.....

korang engat manusia ja ada penimbang???
blog pun ada tau....
kalau dia tulis size blog korang lebih dari 100 tuu, maknanya blog korang berat....and susah untuk orang masuk ke blog anda.....
maybe korang boleh buangkan sikit widget korang tuu...ataupun kalau nak letak banyak2 benda kat blog tuu, buat la page macam cik siti buat kat atas tuu.....
baru ringan sikit blog korang tuu.....

sharing is caring...
^_^
adios

Sengal Zone : pukul 12 ni!


jom join segmen dari sengal zone...

jom men sambung ayat,.....

pada pukul 12, saya berjalan jalan di depan rumah.Tiba-tiba saya ditarik oleh emak saya yang datang dari arah belakang dan dia menyuruh saya masak nasi sebab waktu tuu sudah pukul 12 tengahhari. 

da siap!!


Friday, 28 January 2011

spring potato



korang pernah nampak tak benda ni dijual kat luar sana????
takkan tak pernah kot???
kalau yang tak pernah tuu, aku nak bagi tau ni...
nama dia
spring potato....bukan spring roll ataupun cake roll mahupun rock and roll....
housemate aku memang suka makan benda ni.....adik2 aku pun sama...2x5 ja.....
mak aku???
lagi la.....5x2.....
aku???
aku memang tak suka...ntah la...aku ni memang pelik sikit...apa orang suka aku tak suka...apa yang orang tak suka, yang tuu la favorite aku...hehe...
harga spring potato tuu lebih kurang RM3 ++....
bagi aku RM3++ tuu terlalu mahal (kedekut betul la cik siti ni)...ye la....mau tak kedekut...RM3++ aku boleh makan nasi goreng....lagi kenyang kot.....
setakat ubi kentang goreng,huh...aku boleh dapat RM1 ja kalau beli kat makcik yang dok goreng2 kuih petang2 tuu......
tapi pandangan orang berbeza beza kan....so, sapa yang tak pernah rasa tuu, try la....then boleh buat keputusan...sama ada nak suka ataupun tak...
^_^

berdiri dengan sendiri

assalamualaikum dan selamat malam....
cik siti da balik umah!! da cuti....seminggu ja cuti...
apa2 pun cik siti sangat2 la appreciate....bukan selalu boleh dapat cuti macam ni....kalau dalam 6 bulan tuu, 2 kali ja cuti panjang...yang lain....hari ahad ja cuti.....sob3....Y_Y

cik siti memang mengharapkan orang promote blog cik siti.....TAPI, TU DULU LA.....sebelum tau apa itu berdiri di atas kaki sendiri....
mengharapkan orang tanpa berusaha sendiri....
sekarang, cik siti still mengharap....tapi cik siti berusaha....berusaha membuatkan blog cik siti ni semakin menarik....entry2 yang best2.....

sejujurnya cik siti nak bagitau....
dulu memang cik siti mengharapkan en.ben promote kan blog cik siti ni....
sebab apa??
sebab en.ben kan famous..sapa tak kenal dengan en.ben...walaweyh.....tipu la tu.....tapi bila da sampai satu tahap, cik siti da pandai berpikir (dulu tak reti berpikir...haha) cik siti mula promote kan blog cik siti sendiri....buat entry yang rasa boleh tarik minat pembaca....and cik siti banyak buat blogwalking cari tips untuk tingkatkan traffik....macam mana nak buat entry2 yang menarik.....
plus, cara2 untuk tak nak bagi blog berat.....
memang menjadi la.....
banyak join contest and segmen...ni lagi la traffik meningkat.....

St. Nicholas....

assalamualaikum dan selamat petang....
sebelum cik siti melelapkan mata...cik siti nak tunjuk gambar2 yang cik siti snap masa visit kat St.Nicholas hari tuu....

kitaorang baru ja sampai....


diaorang ada tempat buat pastry....wah..best2...cik siti beli tart nenas..sedap kot....




gambar 3 kat atas tuu, masa malam yang kitaorang kutip donation...jual2 macam pasar malam...memang happening la....

ni la st.nicholas tuu...home for blind....

ada banyak lagi gambar...tapi lambat la nak upload....
cik siti sedeyh sangat2...
sebab apa???
sebab ada budak2 yang umur dia 7 tahun parents da antar kat sini....duduk asrama pulak tuu....
kesian...kecik2 da kena duduk asrama.....

BEN ASHAARI BLOG


jom join bloglist en.ben...
cik siti akan update blog ni sekurang kurang nya sekali setiap hari....paling banyak kali update dalam satu hari ialah 5 kali dalam sehari.....sikit je tuu kalau nak dibandingkan dengan en.ben ni....
setakat ni, aku ada 124 post kalau termasuk yang ni la...kalau tak, 123....cantikkan nombor dia...hehe

sebab apa cik siti nak join bloglist en.ben???
sebab nak ramai orang mengetahui kewujudan blog cerita ceriti kisah hidup cik siti ni....
ala, erti kata lain, nak promote blog dengan cara yang betul...bukan dengan cara yang salah macam sesetengah pihak....

kalau blog cik siti ni popular, apa cik siti akan buat???
hurm....cik siti nak promote blogger2 baru....sebab masa dulu (ceewwaahhh..baru sebulan) en.ben yang promote cik siti punya blog....then, agak meningkat la follower plus visitor ke blog cik siti ni.....then, cik siti nak kongsikan pengalaman cik siti sebagai newbie dalam dunia blog ni....(walaweyh...baru sebulan lebih dalam dunia blog, da berangan tinggi menggunung...)

hope terpilih la.....
thanks....

header

last entry aku untuk malam ni...
aku blogwalking tadi..perghhh...
penat siot....
hahah...
baca entry2 orang ni best gak.....
sebelum aku tengok entry, aku tengok header diaorang dulu...pergh.....
GEMPAK SIOT!!!
kalau nak dibandingkan dengan header aku, huh....alamatnya last sekali la tempat aku.....ntah2 tak tersenarai pun...
apa boleh buat....aku malas nak spend banyak masa kat header tuu...aku lebih kan entry aku....
lagi satu, aku suka buat experiment dengan aku punya layout..hehe...
tapi memang best bila tengok header2 blogger lain.....
dari situ la aku kumpul idea untuk buat header aku akan datang...maybe nanti ada masa...aku try buat header yang baru....
aku bukan tiru..tapi aku gabungkan mana header blogger2 yang nampak cantik....
tapi dengan cara aku tersendiri la....
mana main tiru2 ni....
mak aku kata, sapa yang tiru...orang tuu bodoh!..

Thursday, 27 January 2011

nasi kangkang

walaweyh...
kita dok dengar nasi kangkang bini buat kat laki....
1st time aku baca news ni...
maid buat nasi kangkang untuk majikan....
haiya.....ini pun ada ka???
tapi benda ni tak berlaku kat msia....jadi kat hongkong....
tapi aku tak pasti la kat msia berlaku ka tak....
sebab apa dia buat cam tu??
sebab dia nak merapatkan hubungan dia dgn majikan dia yang tak baik.....
jom tengok SINI

cuti...

hati ni asyik dok ingat pasal cuti ja....
esk da start cuti....pagi ada kelas sampai kul 12.30 tengah hari....
tak da gap kot....so, bertahan la....aish....
payah betul....
tapi yang pasti nya, jasad ja akan ada...
hati da balik umah...hehehe.....seminggu sebelum cuti, hati aku akan balik dulu meninggalkan jasad aku pergi ke kelas.....sementara hati aku berseronok di rumah....
kesian jasad aku.....hahahaha
but seriously, malas gila nak gi kelas...pikir nak balik umah, then nak struggle gila2 la....dan nak stay up untuk study.....
tak sabar nak catch up semua balik....

keranda tergantung...

assalamualaikum dan selamat malam....
korang bayangkan k.....
macam mana keranda korang yang sepatutnya di tanam dalam tanah, tapi tergantung dekat bukit/gunung???
macam ni 
agak2 macam mana erk???
kalau dalam tanah, orang da boleh dengar macam2....suara orang mintak tolong la....
macam2 lagi la....
ni kalau tergantung, agak nya boleh tgk tak diaorang keluar dari keranda tuu then terjatuh....ahhahha
sumber : sini

walaweyh...botak kepala aku!!!

assalamualaikum dan selamat petang....
lepas aku post entry aku sebelum ni, aku tido sampai pukul 3 petang...
heheh...maklumla....penat semalam pun tak abes lagi....lepas ni nak sambung lagi kot....(melampau la macam ni cik siti oi!)
lepas bangun tadi, aku masak la nasik goreng...mulut terasa nak makan nasi goreng plak....
masak punya masak...
da pun habis masak.....
lepas tuu aku nak makan la....
haish...
masin gila!!!!!
aku terletak banyak garam dengan serbuk cukup rasa...
memang terlebih cukup rasa la weyh!!!!...
botak la kepala aku macam ni...sebab makan bahan perasa banyak sangat!!!...
nak termuntah aku makan nasi ni....

malang + bertuah = omagod!!!

omagod??? apa benda tuu cik siti oi????
apa2 ja la korang ni....
aku happy sangat2...
sebab apa??
ada la.....
hari ni memang hari malang + hari bertuah aku....
sebab???
hari malang , sebab aku kena pergi bank 2 3 kali...
mula2 pergi bank islam...sebab nak tutup akaun bank...lepas tuu tak boleh (atas sebab2 tertentu)
pastu gi lab...sebab nak pinjam duit dari member....(sebab aku budget bila tutup akaun tuu dapat la balik duit...tgk2 tak boleh tutup...kena pergi cawangan kat sungai petani plak...)
naseb baik la kawan aku tuu ada duit..buatnya dia tuu pokai cam aku ni...alamatnya, aku tak ambil MUET la tahun ni....tambah plak aku tak boleh further aku punya 2nd year nanti....haish....
kolej aku punya admistration ni,tak tau nak kata pa da....
suka dok wat kerja last minute (macam aku la tuu)...
tapi benda ni sangat2 la important!!!!
MUET aku da settle....
psssst...aku ponteng kelas hari ni semata mata nak settlekan muet aku....haiya...
hari bertuah aku sebab aku dapat 1st BE dari nuffnang...
thanks!!!

Wednesday, 26 January 2011

seoul garden...

assalamualaikum.;..dan selamat malam...
aku ni sangat2 la letih....baru balik dari visit.....dalam entry aku sebelum ni aku ada cakap sal aku kutip donation untuk rumah st. nicholas....so, tadi da pergi visit....
dan alhamdulillah, da selesai semua....just nak buat paper work je....gambar2 tak download lagi..nanti raya cina, aku download untuk santapan korang k....hehe....
lepas pergi visit tu, kitaorang gi GURNEY PLAZA....buat apa???
kitaorang gi makan dekat 
seoul garden..tau ke???search je kat internet...ade la tuu...
kitaorang bayar brp??
RM27.80 untuk student lepas pukul 5 petang....
then korang boleh makan apa ja....aku ulang skali lagi boleh makan apa ja!!!
wow! best kan....
no limited time.....
bayangkan kitaorang duduk situ dari kul 4 petang, sampai kul 8.30malam....
eyh, korang tak sembahyang ke???
sembahyang la...sekali keluar, 2 orang....yang lain stay kat situ....hahah....bagus tak....
nak tau tak apa yang ada....
ada steamboat + bbq....ala2 korea gi tuu...eyh...korea ke???apa2 ja la....


banyak kot makanan dia.....
korang amik je apa yang korang nak.....
ala, macam buffet la....
ok la...aku da nak tido....~yawn~...zzzz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...