Thursday, 31 March 2011

contest menipu...

assalamualaikum dan selamat tengah hari...
haaadddooooiiiii(keluhan yang sangat panjang di situ)
aku cakap awal2, entry aku ni bukan aku nak wat contest or mempromosikan contest sapa2....
aku just nak menyuarakan rasa tidak puas hati aku....maybe aku ja kot yang rasa benda ni....

pernah tak korang rasa macam di tipu???
kalau nak wat contest just untuk merapatkan silatulrahim dan tiada hadiah yang akan diberikan....so, namakan ia sebagai segmen..jangan diletak perkataan contest da la menjanjikan wang tunai perrrrggghhhh...banyak nak mampos...bagi aku la....
mau tak nya sampai beratus ratus orang join contest tuu.....
kalau masuk hari ni da nak masuk 2 bulan tarikh contest tuu tamat....khabar berita langsung tak dengar sal contest tuu....tapi blogger tuu update je blog dia...tapi tak de pun batang hidung yang pemenang contest tuu akan diumumkan...

aku bukannya mata duitan ka apa....tapi, bila da janji kan sesuatu, tunaikan...jangan janji tinggal janji...patut la Tun Dr Mahathir kata janji melayu tak leyh pakai....

p/s: nak wat contest, wat elok2...tak payah menghamburkan janji2 palsu....

hospital bersalin yang comel

assalamualaikum dan selamat malam....
entry kali ni aku buat khas untuk wanita yang sedang mencari hospital untuk mereka bersalin....
pernah dengar tak pasal hospital bersalin Hello kitty????
Hospital Bersalin Hello Kitty ni aku terbaca kat FB aku....ada orang post pasal ni...
so, sekarang aku nak share la ngan pembaca blog aku ni....



hospital ni ada kat Taiwan...kat Malaysia rasanya tak de lagi kot....maybe akan ada satu hari nanti.....
mungkin idea pengubahsuaian hospital ni boleh mengurangkan tekanan kepada ibu2 yang hendak bersalin....
kalau tengok kat bilik dia, hiasan semua ada hello kitty...wow....
pink color plak tuu....ala2 princess gituu..

p/s: aku nak buat hospital barbie doll la...haha

Tuesday, 29 March 2011

amazing bridge

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
semalam aku saja2 la search pasal bridge ni...sebab aku ada teringat pasal satu benda ni...
tau tak pasal arches of the foot???
boleh dikatakan semua manusia mempunyai arches of the foot....tapi ada jugak yang tak dak...
function benda ni adalah untuk balance kan kita punya badan....try imagine kalau tapak kaki kita rata ja, mesti la tak balance kalau jalan kat jalan yang banyak batu2 besar ataupun jalan yang tak rata....arches of the foot ada kena mengena dengan bridge atau orang melayu panggil jambatan....









cuba tengok gambar2 kat atas....kebanyakkan jambatan ada arch kan....ni semua sebab bentuk arch tuu lagi kukuh daripada bentuk yang lurus....
hebatkan structure badan manusia.....segala yang ada kat atas bumi ni, mesti ada kaitan dengan manusia...tengok la macam robot, ikut structure tangan manusia....komputer, otak manusia...mcm2 lagi la...bersyukur la kita sebagai manusia...ni tak, ada yang manusia nak jadi burung la...sebab boleh terbang...tapi cuba pikir balik, kalau manusia jadi burung, takkan burung plak nak jadi manusia???
haish.....

Sunday, 27 March 2011

traffic source

traffic source....

masa aku semak aku punya nuffnang, aku check la aku punya refferal...
bukannya sekali...tapi agak banyak kali gak la link ni kuar kat aku punya refferal....
aku yang tertanya tanya ni pun p la tekan link tuu...tengok sikit sapa yang punya blog....
usha punya usha, tak dak la plak aku punya link yang dia attach kat mana2 dia punya entry...ok, tak pa la....maybe ada la tuu kat mana2....
aku da usha blog dia, korang bila lagi...jom kita usha blog ni.....

mandi~~also known as taking bath....

assalamualaikum dan selamat malam....
entry aku untuk malam ni....
tentang mandi....mandi junub kah???
bukan bukan...ini bukan mandi junub....mandi kerbau pun bukan....
ini mandi harian....ala, mandi yang korang tiap2 hari mandi la....haish....
eyh, ataupun korang mandi 2 hari sekali???hurm....apa2 ja la kan...asalkan mandi...jangan tak mandi suda...nanti bau kambing...bekkkk bekkkk....



aku ni suka sangat mandi....tapi aku akan kerap mandi bila aku balik umah aku...
bukannya kat hostel aku tak dak air nak mandi...
sebab apa???
sebab kat umah aku ada water heater(perghh..takkan nak bagitau kot?? biar la kat aku...aku tak rasa benda ni sebagai isu besar pun).....
aku memang suka mandi air panas....
tambah2, bila hari ujan....lagi lama la aku lepak dalam toilet tuu(tak elok duduk dalam toilet lama2....sebab toilet tuu tempat syaitan)
sekali boleh dikatakan 4 kali sehari aku mandi....paling minimum aku mandi, 2 kali sehari.....
korang mandi berapa kali sehari???

Saturday, 26 March 2011

bed time story...

assalamualaikum dan selamat malam........
masa kecik2 dulu korang pernah tak baca bed time story masa nak tido???
tak pun parents korang cita masa korang nak tido....
aku selalu kot dengar mak aku dok cita....

salah satu cita dia yang ni.....


+


+


apabila semua gambar di atas, digabungkan, jadi la cita dongeng yang di cita oleh mak aku....

cita dia macam ni.....

pada suatu hari, anak2 ayam bermain di padang....
sedang mereka asyik bermain, datang la seekor musang lalu berkata,
" anak2 ayam, boleh ka saya makan malam di rumah kamu??"


anak2 ayam tuu pun berkata...
"boleh...jemput la datang ke rumah kami....nanti kami suruh mak masak sedap2 untuk kamu"
(anak2 ayam ni agak bodoh sikit la....haish....ada ka patut cakap cam tuu)


bila anak2 ayam tuu balik umah, mereka berkata kepada ibu ayam,
"mak, pak cik musang nak datang makan malam di rumah kita pada malam ni"

"haih!!!!mana boleh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"



"tapi kami da menjemputnya makan malam nnt...."


pastu, ibu ayam terpandang buah labu yang besar di dapur...
pada malam itu, ibu ayam menyuruh anak2 nya masuk ke dalam labu tersebut dan dia menutup semua lampu kat umah dia...
pastu dia masuk dalam labu tuu....


tiba2, sang musang datang kat umah....
"ibu ayam, mana kamu??saya da datang ni"


tapi tiada yang menjawab panggilan nya....


tiba2..........




" haaassssyyyyuuuummmmm!!!!"
ibu ayam bersin.....sampai pecah labu itu....
sang musang yang terkejut itu pun lari lintang pukang kerana disangkakannya hantu....


akhirnya, selamat la ibu n anak2 ayam itu...

weird shoes!

assalamualaikum dan selamat tengah malam...
entry malam ni aku nak update pasal kasut....
cecita sikit pasal kasut aku....kasut aku gi kuliah berharga RM15.....tahan selama hampir setahun...perghhhh...tahan kot....orang lain beli kasut sampai puluh2 ringgit, tapi pakai sebulan 2, da terkoyak...da tercabut....aku punya kasut tuu da la selesa....tahan lama...tahan lasak plak tuu...kena air pun tak lekang....

ok, tadi aku ada search picture kasut....then aku terjumpa benda ni....
jeng jeng jeng.....

walaweyh, nanti kaki bau ikan dowh....



eyh, tak sakit jari kaki ka pakai kasut cam ni???baik tak payah pakai kasut kalau macam ni....

ni lagi aku geli nak pakai....buat daripada kulit manusia...real foot okeyh!

ni plak, apa kes letak payung kat kasut tuu???maybe dia tak nak bagi kasut dia basah kot....heyh, knapa tak balut ngan plastik je terus???tak la tempias nanti



huish...makanan kot....makanan, jangan letak kat kaki...tak baik!!

p/s : ish2, nak design kasut pun agak2 la.....kalau sejuta orang macam aku kat dunia ni, memang bankrup la syarikat yang buat kasut2 macam ni...hehe

Wednesday, 23 March 2011

mayat da sampai!!

assalamualaikum dan selamat malam....
aku lupa nak update benda ni...actually benda ni sepatutnya aku update semalam....

kalau tengok title entry ni, pergh...excited ja aku cakap sal mayat....
sembang sal mayat macam sembang pasal biskut...tuu la komen2 yang aku dapat....haha
actually mayat ni untuk di dissect oleh aku dan semua budak MD batch aku kat ACMS..
ops, lupa plak...AUCMS....
mayat2 ni semua sampai 22 March 2011.....wow....first batch yang dapat mayat sendiri....
sekali dapat. 10 mayat kot....perghhhhh.....



mayat2 ni naik MAS ok....aku sendiri pun jangan kan naik MAS....naik AirAsia pun belum tentu boleh lepas....dalam kontena tuu ada 10 keranda.....banyak gila kan...actually mayat2 ni di beli kat Philippines....nasib baik lecturer aku ada contact kat sana....
sebab apa beli kat Philippines??sebab mayat2 Philipines murah..hehe
tuu yang boleh dapat sampai 10 mayat....
group 1st yang dapat dissect mayat ni, ari jumaat nanti....wow...can't wait meyh....
aku tengok masa ni ja...masa diaorang buka kotak kayu tuu aku tak tgk pun....member2 aku kata, coffin dia cantik...tak tau la cantik macam mana.....
dengar kata mayat ni, prisoner dekat Philippines....ntah la...yang pasti nya semua mayat tuu adalah lelaki.....

wish me da best ok masa dissect nanti...tak mau la demam lepas  dissect tuu...
^_^

ulcer

assalamualaikum dan selamat petang....


masa ada ulcer ni la aku teringin makan tomyam...
adeyh....
pergh....sakit kot......nak gosok gigi pun sampai terkeluar air mata....pedih sangat.....
sebab apa aku ada ulcer???
sebab aku tergigit mulut aku....bila sekali tergigit, dia akan tergigit lagi...n lagi...n lagi....sampai la terjadinya ulcer ni...haish....
tapi, kata puan emak, aku ni kurang minum air...erm...aku rasa, banyak ja aku minum...sampai kerap gi toilet...ntah la....
kalau dulu masa kecik2, mak aku bagi BONJELA....

letak ni, pedih hanya tuhan yang tau....
tapi sekarang, puan emak bagi ubat untuk ulcer yang tak pedih....
thanks puan emak.....
kalau dulu masa kecik2, aku ingat ulcer ada kat mulut ja....bila da besar ni, baru tau yang ulcer boleh ada dalam perut....
contohnya peptic ulcer...gastric ulcer....

bayangkan kalau ulcer ni ada kat dalam perut,perghhhhh sakit gila kot....
ni yang kat mulut da sampai menangis, kalau dalam perut, ntah apa plak yang jadi kan.....da la dalam perut ada acid....

follower yang ke 200...

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
wah....da ada follower yang ke200...
untuk follower yang ke 200, ini untuk kamu...


nak tau tak sape yang follow aku tuu??


jom gi terjah blog dia....
chow....

Tuesday, 22 March 2011

segmen : AKU BENCI ROKOK!!!!!

ni segmen yang aku join dari blog en.ben...
wah...da lama aku tak join segmen yang en.ben buat....
kali ni aku nak join gak...sebab aku tersangat sangat benci orang yang merokok...


KENAPA AKU BENCI ROKOK???
sebab aku tau rokok tuu bahayakan kesihatan...sebab rokok tuu lebih kurang macam dadah....eleh, rokok dengan morphine sama ja.....kalau dadah tuu haram....so, rokok tuu pun haram la....apa kejadahnya bakar rokok....baik kau bakar duit ja....sama jugakkan...tak payah susah payah abes kan minyak motor/kereta semata mata nak pergi beli rokok kat kedai pak mat tuu....
korang tau tak secondary smoker tuu lagi cepat mati???
tau tak???aku benci orang yang isap rokok depan aku...tak kira la, dia duduk belakang ka, tepi ka....asal asap tuu kena muka aku, aku akan buat muka tak puas ati kat mamat/minah2 yang isap rokok tuu....macam nak bagi penumbuk ja kat diaorang....
korang tak rasa ka isap rokok tuu membazir???macam bakar duit.... da la bakar duit....dapat penyakit plak tuu...bila sakit, nak kena pakai duit....buang duit ja..haish....
kalau tak menyusahkan orang tak pa la...ni tak....nak beli rokok,pinjam duit orang....kata tak dak duit nak makan la....orang pun kesian..bagi la duit...tgk2 beli rokok....dush2 gak kang....bila sakit pun menyusahkan orang gak..kalau sakit mati terus tak pa la gak.. ni sakit, kena beli ubat la....kena masuk hospital la...

ok,da cukup 100 kot perkataan yang aku tulis tuu...

pesanan aku untuk perokok sedunia,dan bakal merokok....
pastikan anda mempunyai simpanan di dalam bank sebanyak RM1,000,000 dan diwasiatkan kepada aku...kalau tak dak simpanan banyak tuu, tolong la jangan isap rokok dan berangan angan untuk isap rokok...

pendapat aku bagi orang yang merokok???
pendapat aku la kan....orang yang merokok ni akan berhenti jugak merokok.....
kalau nak tau, sebanyak 5,000 orang seluruh dunia berhenti merokok dalam masa setahun.....sebab diaorang mati disebabkan merokok....(huh, padan muka!!)

ok...itu je....

p/s : kalau nak mati awal, tolong jangan tarik orang lain sekali....aku tak kesah pun kalau korang nak mati awal...tapi, aku habaq siap2 la...aku memang tak cukup pahala lagi untuk mati awal....
kalau korang da cukup pahala, so, 
silakan mati awal!

bila hati sudah tiada

assalamualaikum dan selamat pagi...
aku sedih...aku da tak dak perasaan.......
maybe ni dugaan hidup...
tapi aku da serik...
cukup la tuu

bila suatu hari aku da tiada perasaan langsung dekat kau...
bila suatu hari diri ini bukan diriku....
bila suatu hari diari cintaku menjadi diari sengsaraku...
bila suatu hari hati ini melupai dirimu....

ingatlah bahawa, kau penyebabnya...
ingatlah bahawa aku pernah diduai oleh seorang yang bergelar pencinta wanita...
ingatlah bahawa kau lebih mementingkan kawan dari diri aku..
ingatlah bahawa aku da serik diperlakukan begini...

penting nya seorang kawan bagimu sehingga membelakangkan aku...
penting nya diaorang sehingga engkau membuat ku menangis saban hari....
pentingnya mereka bagimu sehingga engkau menghampa ku...
pentingnya mereka bagimu sehingga engkau sanggup menengking aku....


p/s : aku takkan menangis untuk engkau wahai insan bernama lelaki...
pentingnya kawan aku dari engkau...
i can do whatever u can do...

Sunday, 20 March 2011

satay dan CANCER!

assalamualaikum dan selamat tengah hari...
walaweyh..satay tuu aku punya tajuk entry....
ini bukan entry cara2 nak buat satay ok..
ini adalah entry untuk aku bagi info kat korang....

sapa tak suka makan satay angkat kaki...
kebanyakkan orang melayu ni suka sangat makan satay..betul tak???



masa dulu kecik2 aku tak tau kenapa diaorang letak timun dengan bawang dengan satay...
masa dulu beranggapan timun n bawang tuu saja diaorang buat hiasan....ala, macam makanan mat saleh gi tuu....
bila da besar ni baru tau...satay yang ada hitam2 tuu ada carcinogen yang boleh menyebabkan kanser....
ala, bukan satay ja la...semua makanan yang hangit, mempunyai carcinogen...
fungsi timun and bawang yang ada bersama satay tuu adalah untuk meneutralise balik kandungan carcinogen yang ada kat satay tuu...

so, kalau sapa2 yang suka makan satay...sila jangan lupa makan timun n bawang sekali ye.....
suka, suka jugak...tapi kesihatan kena jaga....
^_^

Saturday, 19 March 2011

real patient~

assalamualaikum...dan selamat pagi....
hari ni sabtu....aku tak dak kelas....wow..it's heaven....
lletih owh....
ari ni aku nak rehat secukupnya....
yeay!!!
hari khamis ari tuu aku g hospital kepala batas....
sakit ka cik siti???
tak la...aku ada clinical sciences learning....(CSL)
ada history taking....
sebelum ni aku just amik history dari student je...role play la...bukan betul2...
tapi hari tuu aku ada history taking dengan patient betul...
dia sakit betul...bukan olok2....
mula2 nervous la....mau tak nervous, 1st history taking with real patient....
aku tak boleh snap pic patient tuu...just boleh snap pic aku ngan member2 aku ja...
doctor to be!!

"who said wearing a white coat is easy?"

p/s: honestly memang bangga la boleh pakai white coat tuu..then semua orang kat hospital tuu tengok semacam..hahha....aku tak tau la apa yang diaorang cakap dalam hati....
^_^

Bermuda Triangle

assalamualaikum dan selamat malam....
wargh...ngantuk nya...tapi aku nak share jugak benda ni ngan korang....
takut esk lupa....
korang pernah dengar tak bermuda triangle???also known as segitiga bermuda....
aku tau bermuda triangle ni masa darjah 6..time tuu tengah tengok movie omputeh...
then, tadi tetiba aku rasa nak search pasal benda ni....
bermuda triangle ni kadang2 dipanggil segi tiga syaitan...

ok, kepada sesapa yang tak reti baca peta...meyh aku terangkan kat mana bermuda triangle ni....
dia terletak dekat barat laut Lautan Atlantik...
kat kawasan ni, banyak kapal terbang dan kapal da hilang disebabkan malapetaka semulajadi...

"Penjelasan mengenai sesetengah kehilangan telah tertumpu kepada kewujudan sejumlah besar medan hidrat metana pada tebing benua. Ujian makmal yang dilakukan di Australia telah membuktikan bahawa buih sebenarnya mampu menenggelamkan model kapal berskala dengan mengurangkan ketumpatan air[12]; dan sebarang sampah yang timbul ke permukaan akan disebarkan dengan pantas oleh Arus Teluk. Ia telah dinyatakan secara hipotesis bahawa letupan metana berkala (kadang kala dikenali sebagai "gunung berapi lumpur") mungkin menghasilkan kawasan air berbuih yang tidak lagi mampu memberikan apungan yang mencukupi bagi kapal. Sekiranya ini berlaku, kawasan sedemikian yang terbentuk pada sekeliling kapal, mampu menenggelamkannya dengan pantas dan tanpa memberi apa-apa sebarang petanda.
Kapal terbang juga terdedah kepada sebarang perlepasan metana yang luar biasa. Sungguhpun metana adalah lebih ringan berbanding air, namun altimeter kapal terbang yang melalui kawasan itu tidak akan berfungsi baik, walaupun bacaannya menunjukkan bahawa kapal terbang itu lebih tinggi dari yang sebenarnya, menyebabkan timbul masalah pandu arah. (Altimeter mengukur tekanan, bukannya kepadatan udara.) "

yang ayat kat atas ni aku petik dari sebuah article yang menerangkan pasal bermuda triangle ni...

manakalau teori versi Islam plak....

"Manakala menurut pengkaji Islam, Segitiga Bermuda nih ialah medan 
pertembungan antara arus panas ngan sejuk, apabila arus panas dan sejuk
yg bertembung akan mengakibatkan keadaan cuaca yang buruk. Pengkaji Islam
juge membuat teori bahawa Segitiga Bermuda ialah pangkalan jin, syaitan
dan iblis didunia...  "

korang boleh la search kat google untuk tau lebih lanjut pasal benda ni...

p/s : 1st time tengok cita bermuda triangle engatkan kawasan ni tak wujud...
last2 dapat tau memang kawasan ni wujud...plus, bermuda triangle bukan pulau...

Wednesday, 16 March 2011

Gets an anus after 55 years..

assalamualaikum dan selamat tengah hari...
korang tau tak anus tuu apa??
korang teka k....
saluran untuk sisa makanan keluar...
atau lebih dikenali sebagai tempat taik keluar...
imagine that u dun have any anus to get the stool out...
pergh..abes tuu keluar kat mana???
cerita ni aku terbaca kat article...
bukan rakyat malaysia....
ni rakyat china...
 "to actually get the stool out, he had to squeeze it out"
pergh..seksa gila....
aku yang baca ni pun tak leyh nak imagine macam mana...cuba korang g interview dia tgk....

then selepas 55thn dia menahan keperitan....ada doktor yang menolong....
lebih lanjut....SINI

Tuesday, 15 March 2011

colorful gila~


colorful tak??
bangladesh pun ada....
tajuk ada kena mengena dengan entry..tapi sikit ja la...yang aku nak cita banyak pasal katak....
masa gi kelas tadi aku kena bedah katak....
haiya....allergik betul dengan katak ni...
besar gila katak dia....
aku bedah bukannya bagi mati....

1- bagi katak tuu pengsan dulu..(letak chloroform)
2- bagi dia paralyze (cucuk kat nerve)
3- buang kulit dia...(kena berhati hati)
4- nampak muscle dia...

p/s : katak tuu ada six pack ok...
^_^

last sekali, katak tuu kena bagi matikan jugak...sebab tak nak dia hidup dalam kesakitan...
thanks katak sebab korban kan diri untuk student medik mcm aku ni......jasamu akan dikenang sepanjang hayat...

nuclear power plant in Fukumi, Japan exploded

assalamualaikum dan selamat petang...
korang ingat lagi tak pasal tsunami kat jepun hari tuu???
tak sampai seminggu, da ada plak nuclear power plant exploded....macam2 la...
lepas satu2...
naseb baik la malaysia bukan kat atas garisan gempa bumi....
yang pasal nuclear tuu bahaya kot....dia boleh spread melalui udara...
nanti mesti ada kesan kat penduduk jepun...

"if it rains tomorrow or later, don't go outside..if u are outside, be sure that u have rain protectors. it's acid rain...don't let it touch u.. u may burn ur skin....lose ur hair or have CANCER...."

so..be careful k....
sekarang kan selalu je ujan petang2.....
hopefully korang bawa la payung pegi mana2.....

p/s : mesti orang yang jual payung untung...sebab aku tolong promote payung2 diaorang untuk kegunaan rakyat malaysia sebagai pelindung hujan acid...
^_^

Sunday, 13 March 2011

apa yang lelaki tau pasal perempuan?

assalamualaikum dan selamat malam...
1st entry cik siti pada hari ahad yang sangat BUHSAN!
apa yang lelaki tau pasal perempuan??

1- their boobs..
2- their breast..
3- their face..
4- their height..
5- their skin color..
6- their dress up..
7- their knowledge...
8- their attitude..
9- their loyalty..
10- their money..

top 10 aku bagi apa yang laki tau pasal perempuan...yang 1st tuu paling diaorang pandang la...
betul tak???
maybe tak semua laki macam tuu....sesetengah lelaki tengok intelligent seseorang perempuan dulu....then dia punya agama....
yang tuu la yang sebaik baik lelaki.... bukan pandang pada physical perempuan tuu....
tapi, rupa kena ada...sebab untuk sedap mata lelaki memandang...
itulah kriteria calon isteri kepada lelaki yang normal...haha...
aku da merepek...
ok la..chow dulu....

tsunami in japan

assalamualaikum dan selamat malam...
korang semua tau kan pasal tsunami kat jepun tuu...
11 march 2011...
tsunami yang melanda malaysia 26 december 2004..betul tak??huh, aku pun da lupa....
kat jepun ari tuu, 8.9 skala ritcher kan???
dasyat gila...
rasa2 malaysia kena tak??aku rasa la kalau kena pun sikit ja kot...maybe ada ombak ja....mcm tuu la agaknya..sebab aku baca ni pun dekat paper...dan encik google tak senarai pun malaysia sebagai negara yang akan terkena effect tsunami tuu...
walaupun tak kena...kita kena la berhati hati...kita bukannya boleh meramal keadaan...
kita bukannya ahli nujum mahupun yang mempunyai six sense....

kalau jepun sebagai negara yang mempunyai struktur bangunan yang tahan gempa pun tak boleh nak bertahan masa tsunami ari tuu, apa lagi malaysia yang tak dak pun bangunan yang tahan gempa....
kalau korang nak tau la kan....plat2 bumi berjalan....aku tak la kata plat2 bumi tuu ada kaki...
maksud aku sedang bergerak la..kalau 1000 tahun dulu kemungkinan malaysia terletak dekat amerika sana, tapi setelah pergerakan selama beribu tahun, malaysia terletak dekat tempatnya sekarang..iaitu di garisan khatulistiwa...(wah...cik siti ni....)...aku minat geografi ok....
n tsunami ni berlaku sebab perubahan cuaca yang mendadak....sebab sikap manusia yang penting kan diri sendiri...yang tak pernah pikir pasal alam....
pikir2 la...Allah memerintahkan manusia untuk menjadi khalifah alam ni...so, jangan la pakai kuasa tuu sewenang wenang nya...

Saturday, 12 March 2011

buffered earning~

assalamualaikum dan selamat petang...
hari minggu yang membosankan...
hurm...tapi sangat2 la best bagi aku...
sebab aku da 3 hari tak tido petang....selalunya aku ni tido petang, tapi minggu lepas ja tak...sebab aku ada banyak sangat nak prepare presentation untuk semalam and hari ni...nasib baik minggu depan ada satu ja presentation.....agak lega di situ....
bestt nya tido~~
psstt...cik siti baru dapat buffered earning yang baru....nak tau tak dari sapa/??
Taylor's University..
wahh...masa dulu 1st time dengar Taylor's university ni ingatkan university ni hanya untuk sapa2 yang nak jadi tukang jahit baju....hahhaha
gila sengal...
tapi masa nak apply university lepas SPM, ada la usha2 taylor's university ni...perghhh...cantik kot bangunan dia....private college macam tuu mesti mahal....
korang yang baru lepas SPM tu, kalau nak masuk Taylor's University tuu sila la check account parents anda ye...biar belajar sampai habis..jangan sampai sekerat jalan disebabkan tak mampu...kalau nak belajar...kat mana2 pun sama....cuma kena letak niat la...kita nak belajar sebab apa....sebab tempat dia WOW ke sebab kita nak dapat result yang WOW...tak semestinya tempat yang bagus, kita akan dapat result yang bagus...

Friday, 11 March 2011

cerita pasal "KALAU"

assalamualaikum dan selamat malam...
da pukul 2 pagi...apa aku buat tak tido lagi ni???
aku edit report...haiya....pining2...

housemate aku semua da tido...jeles2....huhu

10 march 2011 semalam, monthsary aku n dia...
sepatutnya aku happy ja...
tapi aku tersangat2 la sedih....
sepatutnya dia yang keluar dengan aku...
celebrate kitaorang punya monthsary...
tapi malang nya, aku just jumpa dia tak sampai 1 minit untuk hari ni...
dia bagi tau 'adik2' dia mintak tolong drive keta..sebab diaorang nak g overnight...

bayangkan la...ini hari aku, tapi orang lain plak amik kesempatan...
yang dia ni pun ikut ja...
alasan : sebab diaorang mintak tolong...sebab nanti dia duduk sorang2 kat umah...sebab diaorang tuu member dia...

then aku ni sapa?????????
kau kenal aku dulu ka diaorang dulu??
HELLO! U KNOW ME ALREADY 3 YEARS okaY!!!!

kalau aku tak jumpa dia, hidup aku tak macam ni....
oi cik siti...kalau nak cakap pasal 'kalau'...
ultraman pun boleh datang Queensbay...
katak pun boleh jadi prince..
engkau pun boleh jadi perdana menteri...

p/s : dun regret what just happened...maybe there's something that God wanna show us...
so, live ur life for ur future..not for ur past....
^_^

Wednesday, 9 March 2011

no woman should die given life...

assalamualaikum dan selamat petang...
korang baca sat title entry ni....

"no woman should die given life"

mesti korang cakap, apa cik siti merepek ni...
betul tak???
ok...
korang tau tak apa yang aku maksud kan berdasarkan ayat kat atas tuu???
wanita tidak patut mati apabila melahirkan...
ntah la...betul ke tak apa yang aku translate tuu..tapi macam tuu la kan...
kalau korang nak tau, kebanyakan wanita mati sebab melahirkan...
orang cakap tahap kesakitan tuu adalah tahap yang kedua selepas mati...
betul ke?? aku pun tak tau...sebab aku belum merasai nya lagi....
bila wanita tuu melahirkan bayi dia...terhapus la dosa2 dia....
wah..best kan jadi perempuan...
kalau perempuan, dia da jadi ibu semasa dia mengandung bayi tuu lagi...tapi kalau lelaki, dia akan jadi ayah bila dia da dapat anak...beza ouh....

berbalik kepada tajuk aku tadi...memang la tak patut seseorang wanita itu mati ketika hendak melahirkan anak..tapi kita sebagai orang Islam...kalau tuu da memang ketentuan Allah SWT, nak buat macam mana kan...kita redha ja la....

Monday, 7 March 2011

segmen cik siti contd.

korang engat tak segmen cik siti tuu...
sapa yang tak tau..boleh klik SINI....
cik siti tak letak sampai bila kan??

kat sini cik siti nak bagi tau....
segmen tuu sampai 10 March 2011...
boleh??

Sunday, 6 March 2011

tuala wanita~

assalamualaikum dan selamat pagi..
korang bangun ka tak lagi ni???
apa??!! tak bangun lagi??
haish...
tak pe la...nanti bangun, baca entry cik siti ni tau...

cik siti nak cakap pasal tuala wanita...
korang yang laki tuu tau tak apa itu tuala wanita???
hahahha
ye la...yang benda tuu la....

korang nak tau tak...masa darjah 4 hingga darjah 5 dulu, kan ada belajar pendidikan jasmani...
adalah satu topik ni dia cakap pasal tuala wanita...
korang nak tau tak apa yang cik siti ingat???

cik siti ingat, kalau baligh kena beli tuala khas untuk wanita...(pala otak ang la cik siti...)
hahaha..
sebab namanya "tuala wanita"...
sapa suh dia letak perkataan TUALA...
terasa macam towel yang aku dok pakau lap badan lepas mandi ja....
TUALA WANITA = women towel...
dush dush kat muka kau cik siti!!
punya la sengal....
plus, ada ka patut aku p tanya kawan aku...

cik siti : weyh, nanti kalau period, kena beli tuala baru ka??
H : ya la....kalau ang period, ang kena terus bagi tau kat mak ang suh beli tuala wanita...
cik siti : la..napa??pakai tuala lama tak leyh ka???
H : haish...mana boleh....

hahahahha...
kebengongan sikit masa kecik2 dulu...
^_^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...