duit syiling yang di bawa oleh 4wd terbabas...(halal ka??) | Cik Siti

Wednesday, 19 January 2011

duit syiling yang di bawa oleh 4wd terbabas...(halal ka??)

assalamualaikum....dan selamat sejahtera...
semalam ( maksud aku kelmarin ) korang ada baca paper tak pasal duit syiling tuu???
ramai kan yang gi amik...yang gi kutip....alahai,macam kebuluran sangat sampai nak menggadaikan nyawa, berhenti tepi jalan semata mata nak kutip duit tuu.....


pernah tanya kat diri korang tak??? mesti tak pernah kan....
korang kutip duit tu, halal ka korang nak guna???
amik hak orang tanpa izin...
lebih kurang macam mencuri la....
adeyh....berdosa kot beb....then korang bagi makan anak bini korang dengan duit tuu???
darah daging korang tercemar la....aiseh.....kalau tak bg makan anak bini pun, mesti korang pakai untuk korang kan....kalau korang beli makanan pakai duit tuu, so sekarang ni darah yang mengalir dalam badan korang memang tak suci la....sebab makan benda yang haram....memang la korang tak makan babi atau minum arak....tapi korang pakai duit yang haram....sebab tak mintak izin dari owner dia...
apa nak jadi ni.....

aku terpikir, diaorang ni tak dak keja ka???tak dak pendapatan ka???mesti adakan....kalau tak macam mana boleh pegi jalan2 pakai jalan tuu.,....kalau korang tak da duit sangat, tak payah la sampai macam tuu sekali....nampak sangat la kempunan sangat nak duit..sampai duit syiling 50sen pun nak sapu gak.....alahai...malu la sikit...da besar da kot....kalau budak2 kutip gula2 tuu aku boleh la trima lagi....
-_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...