pantang larang.. | Cik Siti

Monday, 10 January 2011

pantang larang..

assalamualaikum...
korang mesti pernah dengar kan orang tua2 punya pantang larang...haish...banyak sungguh.....
aku pun gak la...selalu gak dengar mak aku dok beleter....
korang pernah dengar tak pantang larang ni

"jangan keluar malam...nanti kuku cina mampus ikut balik umah"
kuku cina mampus tuu sebenarnya kelip2....ala, binatang yang berkelip kelip time malam tuu....
time tuu, aku tak tau apa2...budak kecik la katakan....aku ye kan je....hehe...so, memang aku takkan keluar malam la....takut punya pasal..(tak pasal2 kuku cina mampus yang tak bersalah pun jadi mangsa).


"jangan main lari2 masa malam...nanti terpijak kepala hantu"
yang ni plak, cousin aku yang cakap....masa kecik2 dulu memang la takut...tapi bila da besar...da boleh pikir, sebenarnya diaorang tak nak bagi aku main lari2...takut terjatuh tersadung batu.....haha....macam2.....

"bila makan, jangan ubah tempat duduk banyak kali....nanti kawen banyak"
mesti korang tau kan sebab apa diaorg buat cam tuu...
sebab diaorg tak nak bagi budak2 makan tumpah merata rata la...nanti susah nak bersihkan.....


banyak betul pantang larang.....
jom share ngan aku pantang larang apa lagi yang korang tau...^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...