vico vs milo | Cik Siti

Tuesday, 4 January 2011

vico vs milo



aku ni memang da lama minum milo...sejak dari umur 6 tahun lagi....dulu masa kecik2, mak aku selalu bancuh milo pakai susu tepung.....
aku tanya la mak aku, napa mak tak pakai susu pekat manis??? sedap la kalau pakai susu pekat manis.....hehe...
nak tau tak mak aku cakap apa??
dia kata : "mah, susu pekat manis tuu tak dak calcium....yang ada cuma gula yang banyak"
aku : "yala2....."
tapi, kalau kat umah aku ada susu pekat, aku akan buat milo pakai susu tuu...heheh...mak aku tak tau pun....
sekarang, bila dipikir pikir balik, salah satu sebab aku pendek (157cm) maybe sebab tak minum milo pakai susu tepung kot...sebab tak cukup calcium...hahha
tapi memang betul la...adik2 aku yang lain, semua tinggi lagi pada aku....adik aku yang numb 2 tuu, tinggi dia 178cm kot kalau tak silap...haish....20cm kot beza ngan aku.....yang bongsu pn tinggi lagi pada aku...aku sorang ja yang kecik kementot.....huhu
kalau pi kenduri ja, mesti aku yang jadi anak bongsu....tapi yang betulnya, aku ni yang sulung.......hahahha...
(jadi MUDA KEMBALI!!)
hahah
okok...da melalut plak....aku nak cita sal vico sekali ni....

ha...pasal vico plak...baru2 ni aku teringin la plak nak tukar cita rasa....dari milo, aku gantikan dengan vico....hurm...cam sedap je aku tengok....
tapi bila beli, aku memang tak puas ati.....rasa koko dia memang tak UMmm! tak best....tapi, maybe aku da biasa dengan milo kot....lidah aku da immune dengan milo......hehe...lain orang, lain pendapat kan......so,terserah kat korang la nak letak favorite drinks korang......
entry ni just aku punya kisah pasal milo....
apa pulak kisah korang dengan milo???
nak jugak tau......hehe..itu pun kalau sudi la nak cita.....n kalau wat entry sal milo tuu, letak la korang punya link kat page aku....nak jugak aku baca...
^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...