tutorial utk buat page... | Cik Siti

Friday, 21 January 2011

tutorial utk buat page...

ha...ada orang tanya cam na nak hide shoutbox and benda2 lain...
aku pun tak pandai sgt...
aku just beginner ja....korang tgk aku punya column utk page tuu pun simple tahap gaban kan....
anyway, aku still nak share gak....

1. pegi kat new post....(tau kan???? ala, macam korang nak post entry baru tuu)
2. then, tengok kat sebelah kiri atas sekali....ada kotak yang dia tulis new post, edit posts, edit pages
3. nampak tak???
4. apa lagi..click la....

rasa2 sampai situ korang da reti kan???

lepas buat page apa korang nak letak.....

kita pegi plak kat design.....
1. tekan add gadget...
2. cari column utk letak page...ada dia tulis PAGE

aku just bg guide line je....
kalau nak tau lebih lanjut, tak dapat den nak nolong....
den boleh kata, sila tanya yang lebih pro...
ok
^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...