Thursday, 22 December 2016

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu

Assalamualaikum


Klik banner untuk JOIN

Tuesday, 20 December 2016

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017

Assalamualaikum

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017

Klik Banner untuk join

Segmen ini bermula pada 19.12.2016 sehingga 31.12.2016

Resepi Kuih Keria Gula Melaka Cik Siti

Assalamualaikum

Sekarang ni semua pakat nak ikut trend ja. Tapi jangan pulak terikut trend ni, Biskut Berasap yang BAHAYA

Yang ikut trend ni adalah Kuih Keria Gula Melaka.


So, aku pun tak ketinggalan la untuk mencuba. Maklumlah tengah cuti kan sekarang ni. Dok tengok orang post tiap-tiap hari kat wall Facebook, TERLIUR la weh.

ok, ni resepi Kuih Keria Gula Melaka Cik Siti


Bahan-bahan Untuk Kuih Keria :-

800 gm ubi keledek Jepun (korang pakai ja ubi keledek yang biasa pun ok. Aku ni sebab cari yang biasa tak jumpa, so ambil ja la yang Jepun punya)

3 sudu besar Tepung Gandum

Garam secukup rasa

Cara-cara :-

1- Korang buang kulit dan cuci bersih-bersih ubi keledek tu. Potong kecil-kecil supaya cepat sikit nak empuk.
2- Rebus ubi keledek yang sudah dipotong tadi sampai betul-betul empuk. 
3- Tos ubi keledek tadi. Lecekkan sehingga lumat. Biarkan sejuk dulu sebelum nak menguli dengan tepung. Kang melecur pulak tangan tu.
4- Step ke 4 ni step yang korang kena berhati-hati sikit. Masukkan tepung gandum dan garam ke dalam ubi tadi, 1 sudu dulu tepung. Tengok macam mana texture dia. Kalau dah kering, tak perlu tambah dah tepung tu. 
5- Uli sampai sebati.
6- Bentukkan macam cincin. (kalau aku, aku buat macam tali, then aku sambungkan. Paham tak macam mana? huhu) erm, ikut la kreativiti korang.
7- Panaskan minyak. Minyak ni korang kena guna banyak tau, untuk menggoreng.
8- Goreng sampai golden brown (kuning keemasan)
9- Letak dalam bekas lain kejap 

TIPS : kalau korang punya adunan (ubi dan tepung) rasa macam terlalu kering, korang tambahkan air sikit. Bagi dia tak merekah masa korang bentukkan.

Bahan-Bahan untuk Sira Gula Melaka :-

3/4 cawan gula melaka (yang bulat keras tu)
1 sudu besar gula putih (gula biasa)
1/4 cawan air


Cara-cara :-

1- Masukkan bahan-bahan tadi ke dalam kuali (yang baru atau yang tadi. Kalau guna kuali yang tadi, pastikan alihkan semua minyak, dan lap sikit kuali tu pakai tisu untuk serap minyak yang ada kat kuali)
2- Masak dengan api yang sederhana kecil sampai larut semua gula tadi. 
3- Agak-agak dah macam pekat sikit, boleh masukkan kuih keria yang kita goreng tadi.
4- Gaul hingga sebati.
5- Dah sebati, boleh la hidangkan.
6- Pastu ngap la. Apa lagi

Aku buat tadi, boleh la dapat around 25 biji. 

p/s : ni kali pertama aku buat kuih keria. Nasib baik jadi la jugak. Dah habis pun family aku makan. Ingatkan tadi tak jadi, sebab adunan kering sangat. Tok aku cakap jangan tambah air. Tapi tu la, tak tau nak buat macam mana dah, tambah ja la air. Alhamdulillah, jadi jugak. Senang sikit nak bentukkan. Kalau tak, memang 5 minit la untuk 1 biji sebab asyik merekah ja. XD

SELAMAT MENCUBA ^^


Harga Oksigen dan Nitrogen untuk Sebulan

Assalamualaiku
Image result for oxygen nitrogen

Nikmat kehidupan:   Tahukah kita harga Oksigen di hospital?
= RM10/ liter.. 

Tahukah kita harga Nitrogen di hospital ?
= RM3/ liter.. 

Tahukah kita bahwa dalam sehari manusia menyedut sebanyak 2,880 liter Oksigen, &
11,376 liter Nitrogen ?

Jika dinilai dgn ringgit, Oksigen & Nitrogen yg kita hirup, ia bernilai RM56,060/hari untuk setiap manusia.

Jika jumlah RM56,060 X 30 hari, maka jumlah kos untuk oxigen & nitrogen untuk seorang manusia ialah RM1,681,818. 

Adakah kita  BERSYUKUR ?

Untuk nikmat pernafasan sahaja ia bernilai RM1,681,818 secara bulanan. Namun ia PERCUMA!

Maka benarlah pertanyaan Allah berkali2 dlm alQuran : mafhumNYA ,-" Nikmat Tuhanmu yang mana lagi yang kita dustakan (bahkan tidak mahu bersyukur) wahai insan?" 

-Surah Ar-Rahman : 13.


Baru ja baca surah ni semalam. Hari ni ada orang share pasal surah ni. Banyak-banyak la muhasabah balik diri. 

Pesanan untuk diri sendiri dan awak2 jugak.

Monday, 19 December 2016

Activate New Maybank Card

Assalamualaikum

Sekarang ni semua kalut nak tukar kad debit yang baru. Termasuklah aku. Tapi aku ni tak ada la beratur panjang-panjang dekat Maybank tu. Disebabkan boleh ja buat guna Maybank2u, so why not guna ja Maybank2u. Tak perlu la menyesakkan lagi bank yang tengah sesak tu.

Apply online ni kena tunggu la lebih kurang 14 hari untuk dioarang pos kad baru tu. Tapi, aku jenis tak kesah pun. Tunggu ja la. Nak kelam kabut buat apa.

So, the day has come.

Jeng jeng jeng
Sampai dah. Memang diaorang sealed betul2 la. 

Ni kad baru ^^

Ouh ya. Jangan lupa ya activate kad baru.

Macam mana nak activate new card?

1- Login Maybank2u

2- Klik "Card Management"


3- Klik "ATM/ debit card "


4- Akan keluar satu page macam kat bawah tapi lain sikit la. Sebab aku dah activate. Korang kalau yang belum activate, akan keluar perkataan "ACTIVATE" kat dalam bulatan yang warna merah tu (gambar bawah)


5- Bila korang tekan "ACTIVATE", akan ada satu page yang dia minta korang isikan 8-digits akhir  yang tertera kat new card korang.

6- Korang kena request TAC number, then done.

TAHNIAH, korang dah activate kan NEW MAYBANK CARD korang tu. ^^




VIRAL : BAHAYA BISKUT BERASAP

Assalamualaikum

Pernah nampak orang dok viral pasal benda ni?


Ada orang panggil dragon breath. Bila korang makan benda ni, asap akan keluar berkepul-kepul dari mulut. Bukan macam asap rokok. Asap ni keluar sebab biskut tu terlampau sejuk. Ala-ala macam dok kat oversea yang bila korang bernafas keluar asap tu.

Korang tau tak benda ni bahaya kalau pengendalian tak betul.



See, dah ada yang terkena dah.

A teenager has had her stomach removed after drinking a cocktail containing liquid nitrogen

Benda ni terlampau sejuk sampai boleh bahaya untuk kita. Bayangkan korang pegang ais. Apa yang korang rasa? Lama-lama korang akan rasa pedih semacam kan. So bayangkan benda ni 100 kali ganda sejuk daripada ais.

Benda ni memang la famous dah kat oversea. Diaorang guna liquid nitrogen ni as foof and beverage industry. TAPI, cara pengendalian diaorang ni lebih teliti dari kita RAKYAT MALAYSIA.

Bila cara pengendalian tak betul, semua nak cepat. Sebab tu la ada kes macam kat atas ni.

Benda main dengan chemical kot. Sedangkan kalau kat sekolah, bila masuk lab kimia, korang kena pakai lab coat bagai. Precautions semua ada. Ini, korang nak guna bahan kimia dalam makanan. Lagi la kena handle with care.

And sesiapa yang ada jual benda2 ni, harap boleh la terangkan kat customer korang tu apa liquid nitrogen. Sebab orang kita ni apa benda yang viral, semua nak ikut. HIPSTER katanya. Tapi kesan sampingan tak tau. Lepas kena, baru nak mencari. Baru nak tanya orang.

Apa-apa pun, berhati-hati la. Tak semua yang ikut trend and hipster tu best.


Saturday, 17 December 2016

VIRAL UPDATE : Budak Lahir Tahun 90an Sila Mereput

Assalamualaikum

From the entry about Budak Lahir Tahun 90an Sila Mereput. Here's the new update.

Iman Nadieya Hassan already apologize to Zakirah Zainal (the girl in the photo)

So this is the screenshot at her FB wall


This is her Facebook Account

That's why la kalau korang follow aku kat FB, kat Twitter, kat Instagram sekali pun, aku jarang sangat2 update status or picture. Sebab aku akan pikir 2 3 kali all the consequences bila benda tu dah di publishkan.

Apabila umur ni dah semakin meningkat, baru korang akan pikir banyak kali nak up status apa2. Sebab korang kena jaga perasaan banyak orang. People you may know and also people you do not know.

So, berhati-hatilah. Sebab kita ni hidup dalam dunia semua benda nak viral. Pengajaran ya untuk semua dan untuk aku jugak

VIRAL : Budak Lahir Tahun 90an Sila Mereput

Assalamualaikum

Sekarang ni zaman semua nak viral. Aku sampai takut la tersalah parking, or terparking atas line kuning, semua cepat ja nak ambil gambar masuk FB. Lepas tu, pakat2 dok share. Scary weh

Baru-baru ni ada yang dok viral pasal Budak Lahir Tahun 90an Sila Mereput. Because kids nowadays baru 16tahun dah lawa2.

Then, semua pakat kata itu ini. Yes memang tak di nafikan pun budak2 zaman sekarang memang cantik2. Kalah aku yang 25 tahun nih. Tapi this girl named ImanNadieyaHassan ni status dia memang menyirap la. Tak perlu la suruh mereput, kami ada banyak kerja lain la nak buat. We have responsibilities la.

Benda ni viral, semua pakat dok kata macam2.

But you know what, those girls yang ada dalam gambar tak upload status macam tu pun. This Iman girl who stole the picture and up status mintak kaki.

Korang scroll kat bawah ni, nanti ada video. Dalam video tu la yang teh ORIGINAL girl yang up status ORIGINAL.






THIS IS THE ORIGINAL STATUS (down)

Tak pasal2 famous pulak budak2 ni. 



So, this is the video. Tengok la sampai habis.



365 Days Daily Planner Giveaway By Luqman Zakaria

Assalamaulaikum

Sila klik banner ya untuk join

Pantang Nasi

Assalamualaikum

Aku cuti sebulan lebih and aku punya mission untuk masuk new semester adalah untuk turun 5 kg. So since aku start cuti, sampai sekarang, macam dah almost 2 weeks kot, but still tak diet, tak exercise.

Konon, nak pantang nasi, tapi pantang tengok nasi ada lah. Lagi2 bila aku bau nasi putih tengah masak. Mana boleh elak weh. Bau tu memanggil-manggil untuk aku buka tudung saji untuk tengok apa lauk yang boleh makan dengan nasi putih yang sedap tu. =_="

Tambah pulak mak aku beli beras siam wangi tu. Walaweyh, sampai ke bilik baunya. 3 hari before ni aku dah macam nekad sebab kicap manis cap kipas udang kesukaan aku tu tak dak kat rumah, so mood nak makan tu kurang sikit. TAPI!!!! korang tau tak, since 3 hari tu, lauk semua sedap2. And semalam ada pulak tomyam, ikan siakap goreng kunyit dengan kerabu pelam. Adoii la

So, tell me how nak pantang nasi cenggini. Tapi apa boleh buat, kena paksa la jugak lagu mana pun. Sebab badan dah makin bulat dah ni. Baju banyak dah tak muat XD

Start malam ni kot pantang nasi. Makan lauk ja. huhu

Friday, 16 December 2016

Strong Woman

Assalamualaikum

Let me share with you this post by Mr. Amari Soul

"A strong woman knows that being strong is not an option for her, it's a necessity.
"So, every day she wakes up and meets the world and all of its challenges head on. But sometimes, at the end of the day, when all is said and done and she finally closes the door, she cries. Not because she’s weak, but because it’s hard being strong, day after day, knowing that if you don’t do it, no one will. The soft cries that most will never hear slowly disappear as the new day comes and you rise once again to be the strong, confident woman you are." -Mr. Amari Soul


NEWS : China has placed military assets on disputed islands

KUALA LUMPUR: Malaysia will seek clarification from China on reports that the Republic has positioned its military assets on disputed islands in the South China Sea.
Defence Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein said he will be writing a letter to his counterparts in China, as well as the US Secretary of Defence, to investigate the veracity of the claims.
Hishammuddin is responding to images published by US-based non-governmental organisation (NGO) Asia Maritime Transparency Initiative (AMTI).
"I will write a letter to China’s Minister of Defence and State Councillor, General Chang Wanquan and US Secretary of Defence, Ashton Carter, regarding this development.
"If the images prove to be (genuine), it is cause for serious concern, because it may raise tensions and undermine peace and stability in the region," he said.
Hishammuddin added that Malaysia echoes the Philippines' position that the AMTI report – which allegedly depicts Chinese military assets situated on disputed islands in the South China Sea – needs to be independently verified.
"If the claims are true, it would force Malaysia into a 'pushback' against China," he told reporters at the Ministry of Defence at Jalan Padang Tembak here today.
© New Straits Times Press (M) Bhd


Assalamualaikum
Artikel di atas di ambil daripada SINI.
Dan INI dari CNN
Macam makin genting ja situasi sekarang ni. Hmmm

Zalora : Review Service

Assalamualaikum

This is my second time order from Zalora. Jangan kata tak tau pulak Zalora tu apa. Meh nak brief sikit what is Zalora. Zalora ni adalah salah satu platform online shopping kat Malaysia ni. So, sesapa yang rasa malas nak step out outside the house macam aku ni, boleh la shopping kat sini.

Ouh ya, aku beli baju kat sini. Nama dia Love Lace Up Boho Swing Dress (macam gambar kat bawah ni)


Aku order hari Jumaat last week, and Jumaat this week baru dapat, maybe sebab this week ada banyak cuti kot sebab tu lambat sikit. And also aku stay dekat Kedah, so memang diaorang dah bagitau awal2 kalau luar dari kawasan, it takes about 4 days to be delivered. It's Okay la since aku pun bukannya urgent sangat nak pakai.

So, macam mana boleh terdetik nak beli?

dari Apps mySamsung ni la.



Kalau korang guna phone android, boleh la search dekat Play Store apps ni. Then korang tengok dekat treats, kat sini banyak voucher, coupon code etc. Last week ada promotion kat Zalora RM50 less....banyak kot.

Baju yang aku beli tu harga asal dia RM85, so tolak RM50 just bayar RM35 ja. Postage FREE sebab above RM75.

Postage tu sampai tadi macam ni


Ni packaging dia. Zalora guna Gdex

Dalam packaging tu ada lagi packaging. Yang ni transparent and dia tulis Zalora. Sebab baju yang aku beli Brand Zalora. Macam adik aku, dia beli blouse brand Zalia beli kat Zalora. Packaging yang dalam dia tulis Zalia. Tapi still sama ja packaging dia. Cuma brand tu lain.


and those packaging ada zip lock. Walaupun korang just order baju, but still diaorang letak dalam packaging yang ada zip lock kot. I'm impress. hahha (nampak tak jakunnya aku). Selama ni beli baju boh dalam plastic bag hat murah ja.






Ok, packaging tadi tu boleh guna balik kalau korang tak puas hati dengan barang yang di terima, boleh ja letak balik dalam bag tadi, then korang boleh seal balik dan hantar dekat poslaju terdekat. 

So basically, service dia memang tiptop. Aku sangat berpuas hati la. Tak payah nak risau kalau2 saiz kecik ka besar ka. Boleh ja tukar balik

Watch Online Isteri Tuan Ihsan Full Episodes

Assalamualaikum


Adaptasi dari novel, drama Isteri Tuan Ihsan bakal ditayangkan di saluran Astro Ria dan Ria HD. Bersiaran dalam 20 episod, drama ini dilakonkan oleh Aaron Aziz dan Amyra Rosli sebagai pelakon utama. 

Pelakon lain yang membintangi Harris Baba, Gambit Saifullah, Mardiana Alwi, Nazia Mustafar, Livonia Ricky, Qazem Nor, Ruzana Ibrahim. Drama ini diterbitan Global Station Sdn Bhd dan diarahkan oleh Raja Ahmad Alauddin. 


Episode 17
Episode 18
Episode 19
Episode 20

DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA

Assalamualaikum


Klik banner di bawah ya

Thursday, 15 December 2016

Watch Online The Legend of The Blue Sea Full Episode

Assalamualaikum

Watch full episodes free online of the tv series The Legend of the Blue Sea with subtitle in English

Image result for legend of the blue sea

Giveaway Hand & Body Lotion By Suriaamanda masukkan gambar banner sekali.

Assalamualaikum


Klik banner ya untuk join

Tarikh GA tamat : 15 Dec 2016 (11.59 mlm)

Wednesday, 14 December 2016

New Year Giveaway by MF


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Study Tips : 4 Flat

Assalamualaikum

Friends and lecturers always ask me, how I study. How 3 semester straight I can get dean list. And within does 3 semester, 2 of them 4 flat. Like seriously, I also didn't know how. It's my luck maybe.

And for 4 semester (baru ja habis sem 4, so result tak keluar lagi, that's why only state 3 sem ja ) I have been teaching my classmates. Macam dah buka kelas tusyen dah weh. Kiranya study week ja, muka ni la yang akan jadi cikgu mengajar.


So, now I will share my tips on how to excel during exam. 

1- Take the course that you like and passion in doing it.
= aku dari dulu memang suka gila kira2 ni (except for add math la). Biology aku memang kureng sikit. Masuk matrikulasi, amik Aliran Fizik. So, memang tak ada Bio la. Then maybe my parents nampak masa depan aku dengan menjadi DOKTOR yang mana aku tak berapa nak minat sangat, but I keep pushing myself to love it. Tapi akhirnya kecundang jugak. Sebab cuba bayangkan, kau study macam nak gila, tapi result either failed or just C. Memang disappointed gila. Then I dropped my medic's life. I took business management punya course. And now, here I am, dean list every semester, and I love making money. XD


2- Plan your time wisely
Macam aku, petang2 memang bukan time aku study. Aku punya time study adalah pada pukul 10 malam sampai habis apa yang aku target. Tapi sejak 2 tahun ni, memang aku akan selalu tidur awal. kiranya, dalam pukul 12 macam tu aku akan tidur dah. So, bila dah tau aku ni tidur awal, memang akan plan siap2 la if anything yang kena submit esok or yang nak kena study banyak, memang aku akan start awal sikit la from usual.


3- Study when you feel like it
= Apa motif kau study time kau memang rasa tak mau study. Melainkan time nak exam, memang nak kena push sikit diri ni untuk study. Macam aku, hari-hari biasa memang tidak la nak study. Memang honestly aku akan study time nak quiz, nak exam ja. But if lecturer ada bagi latihan, memang aku akan buat la and masuk la dalam kepala sikit2. So time nak exam, memang tak dak la nak struggle sangat. Alhamdulillah aku ni cepat tangkap, sebab tu la classmates aku ni akan minta aku ajarkan.


4- Teach others
= Jangan kedekut ilmu. Tak luak sikit pun ilmu tu kalau kongsi dengan orang. Yang ni memang aku tanam dalam diri. Kita tolong memudahkan urusan orang lain, Allah akan memudahkan urusan kita, Yes, memang betul pun. Sebab tu, bila aku dah ajar 2 3 orang member aku, aku akan suruh depa ajar member2 yang lain. Sebab aku nak bagi depa ni ingat. Kadang-kadang orang tak suruh pun aku ajar, tapi aku sendiri yang offer diri nak ajar. Sebab at the same time pun aku belajar sekali lagi.


5- Make notes
= yang ni tips untuk yang subject theory. Subject theory ni memang tak boleh nak buat apa dah. Kena baca, hafal dan paham. Selama ni aku study memang aku paham apa yang dia nak, baru la aku boleh hafal dengan senang. Kalau kau baca tapi tak paham, memang agak susah la nak menghafal benda tu. Basically notes yang lecturer bagi or dalam buku, memang warna sangan tak menarik, so what I always do is standby 5 different color of highlighters (aku beli kat Daiso ja pun RM5 untuk 5 warna), then when lecturer go through the pages, ko highlight ja la apa yang rasa patut.



Ok, aku rasa enough la kot 5 tips ni. Yang lain2 tu macam biasa la, Solat jangan tinggal, Doa dan lain-lain lagi la.

Ouh ya, ramai yang tanya, kenapa aku dulu tak perform ja masa medic. Well, back to the 1st tips. MINAT tu kena ada. Kalau tak ada minat, memang kau study macam nak gila, tak tidur malam, bawak kereta sambil tidur and accident still kau susah sangat nak dapat result yg bagus.


Tuesday, 13 December 2016

20 Facts About Me

Assalamualaikum

Here is the 20 Facts About Me. Al maklumlah, ramai yang tak kenal Cik Siti ni sapa although dah almost 6 years kot berblog. Tenggelam timbul ja. XD


1- Aku suka warna biru dari dulu sampai la sekarang. Tapi my previous bedroom color is PINK. Ntah kenapa. Tapi sekarang dah cat lain dah.

2- I ex medical student. Yes, dulu pernah study medic sampai 3 year, then drop just like that. Currently aku study Business Management.



4- I prefer food rather than fashion. Selalunya aku akan nampak selekeh ja.

5- PENDENDAM

6- Cepat kesian kat orang

7- I can critics about food, but I am not a good cook

8- Tinggi aku 159 cm and baju-baju form 2 pun aku still boleh pakai.

9- I love to eat Nasi Putih, Ikan Goreng, Kicap (kipas udang ONLY) and sos tomato. Aku memang craving sangat benda ni.

10- I have Chinese and Siamese blood. So memang mata aku sepet.

11- Move on is not easy for me

12- I tend to sayang barang walaupun tak guna dah barang tu. Nak throw away, tapi end up simpan lagi barang tu.

13- I love window shopping. Tak beli pun tak pa. Asalkan dapat jamu mata ni sudah.

14- I have chronic depression and anxiety

15- Pernah accident sebab tertidur masa drive from class nak balik rumah sewa. Not even 30 minutes pun perjalanan. Masa tu tengah hari, bukan tengah malam

16- OCD when it comes to plans and schedules. Memang aku akan marah, mood hilang terus bila dah janji, lambat pulak. Pastu last minutes cancel and last minute ada plan lain. Memang tak boleh nak handle. But nak aku cool down boleh ja. Just belanja makan dessert ja.. hee

17- Mathematics is my favourite subjects. Except Add Maths. So basically apa yang memerlukan pengiraan, memang aku suka la.

18- Chocolate is my favorite except chocolate cake.

19- Aku tak suka tempat yang sempit and panas sebab aku rasa sesak nafas.

20- kena ada selimut masa aku tidur, tak kira la time tengah hari sekali pun. And aku selimut badan ja. Kaki tak selimut pun.

So, this is the 20 facts about me. How about you?

Monday, 12 December 2016

Cik Siti is no where to be found

Assalamualaikum

Wow, it's been a long time no update this blog. About 8 months maybe. So if you have been following me from the beginning until early this year, you might noticed that my www.ciksiti.com already not available. I used blogspot.com now. 2016 is a very hectic year.

Haa amik kaw, baru 8 bulan tinggal blog, dah speaking. Well, 2016 ni sangat-sangat la busy. January sampai May, aku banyak masuk competition untuk Inovasi. First bertanding dalam kolej, dapat first place. Diaorang bawa gi untuk IPMa Business Challenge. Then Masuk iCompex dapat Bronze. Then pergi mana tah lagi. Lupa dah. Sampai la satu masa tu aku demam teruk sangat. Bayangkan la time hujung2 semester. Dengan presentation, assignment yang nak kena hantar. Waduhhh. Nasib la perform.

Masuk semester baru, aku banyak fokus kat study. Sebab semester baru-baru ni assignment saja bertimbun. 4 subjek masuk final and lagi 2 subjek assignment and project semata-mata. Blog letak tepi la. Lagipun aku subscribe internet asal boleh buka FB dengan whatsapp ja. Instagram pun aku tahan diri untuk bukak. Al maklumlah nak jimat data. Bukan tak tau, Instagram telan data banyak gila.

Sekarang aku guna celcom prepaid. Subscribe sebulan RM48 (depends la) yang dapat free call within celcom. If korang tau plan mana yang yang lagi better, bagitau la ya. Nak guna streamyx or unifi macam tak mampu lagi.

So, ya. Just nak bagitau Cik Siti masih ada ja kat sini. Tak pergi mana-mana pun. Cuma kekangan masa, kekangan internet ja yang membuatkan diri ini tak menulis macam dulu. Tapi rasa nak start balik la menulis. Sebab menulis ni boleh release tension sikit. Heee

So, till next entry. Assalamualaikum

Friday, 22 January 2016

Top 10 : Best Concept And Interior Design In Alor Setar, Kedah

Assalamualaikum

Alor Setar adalah ibu negeri Kedah. Alor Setar sekarang bukanlah Alor Setar yang dulu. Pembangunan yang sangat pesat. Banyak business anak-anak muda tumbuh macam cendawan selepas hujan.

Ni Cik Siti senaraikan 10 cafe yang mempunya concept and interior design yang terbaik di Alor Setar.

TOP 10 BEST Konsep & Interior Design Cafe in Alor Setar
(Bumiputera)


1) Deco Cafe Alor Setar.




2) Spring Leaf Cafe Alor Setar

3) Le Medina Alor Setar



4)Texas Cafe Jalan Putra



5)Replete Cafe Mergong 



6)Bite cafe Jalan Masjid Zahir



7)Big Galley Jalan Putra




8)Bendang Kitchen Jalan Pegawai



9)HLM boat noodle



10)Paddy Cafe Jalan Stadium

p/s : Mostly concept kayu pallet. Bukan saja konsep yang menarik, tapi makanan sangat-sangat sedap. ^^

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...