Zalora : Review Service | Cik Siti

Friday, 16 December 2016

Zalora : Review Service

Assalamualaikum

This is my second time order from Zalora. Jangan kata tak tau pulak Zalora tu apa. Meh nak brief sikit what is Zalora. Zalora ni adalah salah satu platform online shopping kat Malaysia ni. So, sesapa yang rasa malas nak step out outside the house macam aku ni, boleh la shopping kat sini.

Ouh ya, aku beli baju kat sini. Nama dia Love Lace Up Boho Swing Dress (macam gambar kat bawah ni)


Aku order hari Jumaat last week, and Jumaat this week baru dapat, maybe sebab this week ada banyak cuti kot sebab tu lambat sikit. And also aku stay dekat Kedah, so memang diaorang dah bagitau awal2 kalau luar dari kawasan, it takes about 4 days to be delivered. It's Okay la since aku pun bukannya urgent sangat nak pakai.

So, macam mana boleh terdetik nak beli?

dari Apps mySamsung ni la.



Kalau korang guna phone android, boleh la search dekat Play Store apps ni. Then korang tengok dekat treats, kat sini banyak voucher, coupon code etc. Last week ada promotion kat Zalora RM50 less....banyak kot.

Baju yang aku beli tu harga asal dia RM85, so tolak RM50 just bayar RM35 ja. Postage FREE sebab above RM75.

Postage tu sampai tadi macam ni


Ni packaging dia. Zalora guna Gdex

Dalam packaging tu ada lagi packaging. Yang ni transparent and dia tulis Zalora. Sebab baju yang aku beli Brand Zalora. Macam adik aku, dia beli blouse brand Zalia beli kat Zalora. Packaging yang dalam dia tulis Zalia. Tapi still sama ja packaging dia. Cuma brand tu lain.


and those packaging ada zip lock. Walaupun korang just order baju, but still diaorang letak dalam packaging yang ada zip lock kot. I'm impress. hahha (nampak tak jakunnya aku). Selama ni beli baju boh dalam plastic bag hat murah ja.






Ok, packaging tadi tu boleh guna balik kalau korang tak puas hati dengan barang yang di terima, boleh ja letak balik dalam bag tadi, then korang boleh seal balik dan hantar dekat poslaju terdekat. 

So basically, service dia memang tiptop. Aku sangat berpuas hati la. Tak payah nak risau kalau2 saiz kecik ka besar ka. Boleh ja tukar balik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...