sambungan : keinginan atau kehendak | Cik Siti

Monday, 1 April 2013

sambungan : keinginan atau kehendak

assalamualaikum

masih ingat entry INI??
ramai jugak la yang response...ceewaahhh...semua nak tau sambungannya kan kan kan?

ok...sekarang meh nak sambung...
actually, dalam kehidupan ni...yang mana lagi penting? KEINGINAN ATAU KEPERLUAN?

KEINGINAN kalau kita dapat apa yang kita inginkan, mesti la best....mesti bahagia kan?tapi pernah dak korang terpikir, kalau kalau korang tak dapat benda yang korang perlu dalam hidup ni...korang rasa korang boleh hidup ka?? mesti tak kan....kalau boleh hidup pun mesti susah kan kalau tak da keperluan....

Allah SWT dah menulis tentang kehidupan kita....setiap benda yang kita buat...setiap benda yang kita dapat...kesimpulannya, setiap benda la kan dah tertulis di Luh Mahfuz..maybe sekarang ditinggalkan orang yang kita sayang...sebab Allah SWT tau yang ada orang yang akan lagi menyayangi diri ini....so, in short Allah swt knows everything and we know nothing....

and know what...aku lebih bahagia hidup macam ni....memang la terasa kehilangan at first...but dah lama2 tuu, dah boleh berdiri dengan kaki sendiri (bukannya slama ni aku duduk atas kerus roda ke apa...cuma ni adalah gambaran la hidup aku dulu dengan hidup aku sekarang)...


and insyaAllah, one day..i will found my Zauj... and he will love me like i love him... :')



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...