eat breakfast like a king | Cik Siti

Tuesday, 2 April 2013

eat breakfast like a king

assalamualaikum

pernah dengar ni tak?

"Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper!"


ni menunjukkan makan pada waktu siang adalah lebih PENTING daripada makan pada waktu malam...
seriously...PENTING ok!!! sebab waktu siang ni la yang kita nak gunakan energy....waktu malam kau nak guna energy apanya? energy nak kuak lentang atas katil? yang tu tak payah pakai energy pun tak pa....hahhaha

kalau dulu, memang cik siti tak suka makan breakfast...sebab bila pi kelas, mesti perut tak selesa.....tapi sekarang ni paksa jugak makan...sebab dah tau dah advantage dia......bila dah makan, boleh concentrate masa lecturer mengajar...tapi jangan pulak pegi melantak nasik lemak pagi2...memang tido la kome dalam kelas tuu...hahhaha....makan dengan berhemah ya.....

bila cakap makan like a king tuu, kau jangan la melantak sampai tak ingat dunia...

k la...setakat tuu ja la nak share ngan korang....jangan korang tak makan sudah la ye...and makan benda yang berkhasiat... ^^

jom kita jaga badan sama2...weee!!!


p/s : jom join Bloglist April Cik Siti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...