tutorial : sticky post | Cik Siti

Tuesday, 26 June 2012

tutorial : sticky post


sesungguhnya aku agak ketinggalan di situ...orang da sampai ke puncak...aku baru terhegeh nak buat sticky post ni...
tapi apa2 pun aku nak buat jugak la tutorial ni...tak rugi pun...kot2 la aku ni lupa nak buat macam mana....boleh la aku baca kat blog aku sendiri.....

1- korang buat la entry korang.....and di PUBLISH!!!
2- lepas tuu korang edit balik.....
3- then korang nampak tak sebelah kanan tuu tulis schedule????
kat situ korang tukar tarikh entry korang....

contoh hari ni 26 June 2012....and korang nak entry tuu melekat dekat post yang di atas sekali sampai 1 July 2012....maka, korang tukar la tarikh dekat schedule tuu 1 July 2012....

lepas tuu korang UPDATE....and DONE!!

senang ja kan kan kan......

tapi jangan lupa tau PUBLISH dulu baru EDIT!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...