natural mask (homemade) | Cik Siti

Saturday, 2 June 2012

natural mask (homemade)


acne?? acne scar?? pimple??how to treat??
yeah, u come to the right entry...hehehe....i've been searching a treatment for my acne and also my scar......it's been 4 days i'm doin this.....the result is awesome....

ahaks...baru ja pakai mende ni......and aku avoid pakai pembasuh muka dan juga moisturizer n toner....

SCRUB
what u need :
1- one teaspoon of sea salt (korang pkai garam masakkan yang halus tau...jangan yang kasar....)
2- madu lebah (agak2 dalam 1 tablespoon)

campur semua bahan...sebelum korang tonyoh kat muka tuu, sila basuh dulu muka dengan air suam2 kuku ya..untuk membuka liang2 roma dimuka......then, korang amik madu dan garam yang telah dicampurkan...korang tonyoh kat muka....ala, kalau korang biasa pkai scrub yg korang beli tuu, kan macam bijik2 halus tuu....ha, fungsi garam pun sama macam tuu la.....kalau korang nak tau apa gunanya madu dan garam untuk muka ni, sila la search kat google...malah kat YOUTUBE pun ada k.....then biarkan 5-10 minit....pastu basuh dengan air suam2 kuku....then korang keringkan muka korang dengan tuala bersih.....PLZ JANGAN TONYOH MUKA TUU DENGAN TUALA...KORANG JUST DAP DAP KAN SAJA TUALA TUU......

THEN, KORANG AMALKAN MINUM AIR + MADU + LEMON.....
sedap owww

ni la air yang aku buat...hehehe.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...