semua pasal duit.... | Cik Siti

Sunday, 24 June 2012

semua pasal duit....


semua pasal duit.......
kawan boleh jadi lawan...
lawan boleh jadi 'kawan'.....

semua pasal duit....
hidup tak ketahuan.....
yang berbaik boleh jadi berlawan.....

semua pasal duit....
RM100 tak dipanggil seratus ringgit tanpa 10 sen...
ia hanya menjadi RM99.90 tanpa 10 sen....

semua pasal duit....
tak cukup wang hantaran...
orang nak kahwin, ditangguhkan perkahwinan....

semua pasal duit.....
orang menjadi mata duitan....
semua benda di dunia boleh dibeli dengan duit......masa pun boleh....

semua pasal duit...
yang kaya tetap dengan sikap sombong, bakhil.....
oleh itu, yang miskin tetap miskin.....



p/s : apa2 ja la aku petang2 ni....haish......tapi apa2 pun, semua orang sanggup buat apa sahaja nak dapatkan duit....cuma yang membezakan mereka.....cara mereka ingin dapatkan duit, HALAL atau HARAM???

pikir2 kan la.....aku nak pi tengok cita once upon a time jap.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...