berhati-hati dengan air tin yang korang tekan2 pakai mesin air tin tuu.... | Cik Siti

Thursday, 21 June 2012

berhati-hati dengan air tin yang korang tekan2 pakai mesin air tin tuu....


tau pasal vending mesin????
ala, mesin yang bunyi gedegang tuu.....


ha, yang ni la antara mesin gedegan tuu.....mesti tau kann.....

tapi benda ni maybe ampa tak tau......my mom cerita, ada satu kes ni..........

ada orang minum air dari mesin ni and di jangkiti kuman LEPTOSPIROSIS......ok, kepada sapa yang tak tau apa benda leptospirosis ni.....meh sini aku nak cita....leptospirosis ni jangkitan daripada air kencing tikus.....ada dulu pernah outbreak kot...dekat kedah...kalau tak silap kat lata bayu ada....ok aku tak mau cita pasal kat lata bayu...aku nak cita kat mesin gedegang ni.......

korang kalau nak minum air tin dari mesin gedegang ni, sila pastikan cuci dulu tempat nak minum tuu.......basuh la ngan air ke paling tak pun lap la dulu.......jangan main tunggang ja......
and kalau nak selamat lagi, jangan la minum air ni....hehehe....minum ja air yang dimasak dari rumah yang dah tau kebersihan dia.....=)


kepada sesapa yang tak tau or nak tau pasal leptospirosis ni, sila klik SINI ya....^_^

sharing is caring...but if u want to share my husband, there is no caring anymore.....hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...