TUTORIAL : auto-post kat fanpage / FB / twitter | Cik Siti

Thursday, 28 June 2012

TUTORIAL : auto-post kat fanpage / FB / twitter


korang ada FB (ni memang sah2 la ada kan kan kan....

fanpage ada?? twitter ada???

korang nak tau tak macam mana nak post setiap post kat FB/fanpage/twitter?????

copy pastu paste kan kan kan???

rasa susah tak?? tak susah??
ok, kalau yang tuu pun korang da rasa senang....cara ni LAGI LA SENANG.....


ikut step k....

1 - klik link NI
2 - lepas tuu dia ada tulis log in with FB...korang login ja....
3 - then korang tekan blogger dashboard...macam pic nii....

4 - bila korang tekan tuu, korang akan nampak dia tulis "register new blog". ha klik situ.....then tulis la URL blog korang...
5 - lepas tuu korang gi dekat syndication....

nanti akan keluar macam tuu...
first korang pilih blog korang...second....pilih kat mana nak auto-post....then siap......


bila korang da buat tuu, korang try la post entry baru...then, tengok jadi or tak......aku baru buat ja benda ni...dalam 2 hari macam tuu la.....ok ja sampai sekarang......

hope menjadi la untuk korang jugak...hehhe

ce try tengok fanpage aku kat FB tuu...memang akan di auto-post kan link entry aku ke sana....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...