senarai buku untuk first year MD UKM | Cik Siti

Wednesday, 22 August 2012

senarai buku untuk first year MD UKM

assalamualaikum...

maybe ada ramai yang tercari2 senarai buku2 yang patut dibeli bagi yang mengambil kos MD UKM....

di sini...akak siti (membahasakan diri akak...huhu) akan share ngan korang buku2 yang akak dan kawan2 akak pakai....

1- Biochemistry Lippincott's
untuk module biomolecules 



2- wheater's Histology
untuk module tissue of body


3- emery's element of medical genetics
untuk module human genetics



4- medical microb and immunology : Warren Levinson
untuk module infection and immunity



5- parasitology Arora
untuk module infection and immunity



6- Robbins (mama) pathology
untuk module mechanism of disease




7- human anatomy Netter
untuk module musculoskeletal....



8- pharmacology Katzung...
untuk module membrane and receptor


kalau korang nak beli buku lain pun tak pa...tapi ni la antara buku2 yang lecturer dari UKM suggest....korang boleh beli buku ni kat kedai Kamal...(dekat dengan UKM kampus KL)


bagi sesapa yang blurr apa yang aku katakan tuu....sila rujuk protal AUCMS untuk mengetahui module2 yang korang akan belajar nanti....


ermm... tuu ja la....

ni entry autopost....

cik siti harap, korang bersabar ye.....nak blogwalking pun tak sempat lagi memandangkan badan tak berapa nak sehat....tapi insyaAllah akan blogwalking sikit2....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...