kepentingan bulu kening! | Cik Siti

Friday, 24 August 2012

kepentingan bulu kening!

assalamualaikum....

ramai yang di antara kita yang mencukur bulu kening (bukan aku la)...mostly celebrities la kan.....and aku tau, cukur bulu kening tuu bukan semua abes di cukur..tapi sikit2 ja...kan kan kan?? pastu lukis pakai celak atau nama komersial dia adalah eyeliner.......

korang sedar tak yang korang tuu ada bulu kening??? honestly, aku tak sedar....but when aku da sedar...aku tengok and usha lama2 bulu kening aku tuu....pastu rasa macam pelik plak....tetiba ada bulu kat situ....haish...hahahahhaha

pernah terpikir tak rupa korang bila tak da bulu kening??? ce try cukur tengok semua bulu kening tuu.....hahahahha...aku rasa bulu kening takkan tumbuh da kot selepas dicukur....huhuhuhu.....




pelik tak??????????

robert pattinson yang hensem tuu pun da jadi tak ensem bila tak dak bulu kening....

APA KO INGAT SEXY KA TAK DAK BULU KENING????


apa kepentingan bulu kening ni????

1 - ia untuk menghalang moisture (cecair la senang paham) contoh macam peluh kita yang masin (peluh mmg terbukti masin ye....satgi ada plak orang tanya, "cik siti pernah rasa peluh ka?"...) ataupun hujan yang mungkin akan mengalir terus ke mata kita....

2 - ia jugak untuk jadi pelindung mata kita dari cahaya matahari....kalau yang perasan, tulang kening kita ni macam timbul kan?? ha, sama jugak la macam bumbung umah kita...yang certain people letak bumbung kat tingkap rumah tuu....untuk melindung dari sinaran matahari....

3 - ia juga menjadi salah satu benda yang boleh kita menentukan ekspresi wajah seseorang....contoh, kalau seseorang tuu tengah marah ka...tengah terkejut ka....



tengok, betapa pentingnya bulu kening ni...kalau tak Allah S.W.T takkan kurniakan kita dengan bulu kening la.....



p/s : bagi sesapa yang rasa bulu kening ni tak penting pun untuk diri dia, cukur la bulu kening tuu...=P
bersyukurlah dengan setiap kurniaan Allah.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...