kisah adik cik siti - lailatulqadar | Cik Siti

Monday, 6 August 2012

kisah adik cik siti - lailatulqadar

assalamualaikum...

tadi selepas berbuka puasa...adik cik siti suruh la cik siti tengok kalender...dia tanya hari ni berapa Ramadhan da......cik siti bagitau la 17 Ramadhan.....

then dia tanya lagi.....
bila lailatulqadar?
cik siti cakap la 10 malam terakhir Ramadhan...


lepas tuu dia cakap.....

"tadi masa kat sekolah baida (nama panggilan dia) tanya la kawan baida bila lailatulqadar...sebab aku nak pi terawikh".....

then kawan dia cakap

"kita tak payah tunggu lailatulqadar tuu nak mai....baru nak pi terawikh....kita sepatutnya cari lailatulqadar tuu"

then ada lagi la sambungan perbualan diaorang.....korang tak yah tau la....just nak highlight kat perbualan yang ni ja.....


paham tak???

renung2 kan la...sebab ramai yang di antara kita tunggu 10 malam terakhir baru nak kelam kabut pegi terawikh...sebab lailatulqadar dalam range hari2 tuu...betul tak??? pastu yang 20 malam pertama tuu, tak nak pegi terawikh?? sebab tak ada lailatuqadar???

kalau macam ni la pemikiran semua manusia....
memang tak akan ada orang la kat dalam surau/masjid tuu.....
tok imam pun kalau pikir cam ni gak...alamatnya tak ada sorang pun nak pegi surau/masjid....

tapi syukur Alhamdulillah...sebab masih ramai lagi di antara kita tidak berfikiran kolot macam tuu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...