perihal kucing | Cik Siti

Tuesday, 4 January 2011

perihal kucing


assalamualaikum....korang nampak kan title entry aku....
pasal kucing.....
family aku bela kucing sejak aku kecik lagi.....
time tuu, mana la tau apa2...pasal kuku kucing or apa2 ja la yang menakutkan.....
aku siap main2 lari2 lagi dengan kucing tuu....heheh
then, aku dan keluarga, pindah kat umah baru....kucing tuu hilang ntah ke mana....
so, sejak dari situ, mana pernah bela kucing lagi...huhu
then aku pindah lagi....tapi bila pindah rumah baru, banyak pulak kucing yang datang rumah aku....lagipun nenek aku selalu layan....bagi kucing tuu makan...tak kesah la....asalkan diorang tak kacau makanan family aku suda......dalam masa yang sama, aku da tak akrab dengan haiwan bernama kucing ni...sebab kan da lama tak berjinak jinak dengan kucing....heheh....aku agak takut...sebab aku takut dengan kuku dia....
masa aku darjah 5, kawan aku ada bawa kucing datang sekolah...(bawa secara haram la katakan)....hehe
aku masa tuu tengah buat kerja skola (ala, biasa la kan...budak NERD...)
ada ke patut dia bawa kucing tuu depan muka aku...mau tak menjerit...haish....
sejak dari situ, aku mula anti kucing....aku PHOBIA!!!!
bila aku masuk kolej....aku mula berjinak jinak dengan kucing....sebab housemate aku neyh suka sangat kat kucing....dia selalu bawa balik kucing....kucing tuu main2 dalam rumah...so, mau ke tak mau...kena la mau jugak..takkan sepanjang hari nak lari dari kucing tuu....
then sekarang, aku da mula suka kucing,.....suka sangat.....aku da boleh angkat kucing....cium kucing tuu belum pernah lagi la...hehe....time aku sedeyh, aku sembang ngan kucing kot.....(alamak...terkantoi suda la)
apa2 pun, kucing memang comel.....boleh melegakan stress.....
bukan dengan cara menyakiti dia..tapi bila kita tengok kucing tuu, stress boleh hilang....sebab COMELLLL


kucing kat umah aku sekarang lebeyh kurang macam ni la.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...