first man dies after dancing gangnam style | Cik Siti

Saturday, 15 December 2012

first man dies after dancing gangnam style

assalamualaikum....

sapa yang tak tau apa itu Gangnam Style, memang agak ketinggalan la...huhu...ala, gangnam style adalah tarian kuda dari Korea....suatu ketika dahulu, tarian ni menjadi kontroversi disebabkan oleh lirik dan juga tariannya.....


dan kini, ada orang pulak yang mati selepas menari gangnam style......

nak tau kenapa tak????
selepas dia menari gangnam style ni, dia dapat chest pain (sakit dada) menyebabkan kegagalan jantung untuk berfungsi (heart failure).....disebabkan itu, dia mati.....

ni adalah petikan dari satu artikel....

A spokesman for Blackburn coroner's office told Britain’sDaily Telegraph that Kilbride died from acute heart failure caused by coronary artery atheroma, which can often derive from vigorous exercise.
According to Kilbride's wife Julie, the former IT manager was a "loving husband" and avid golfer who "was always the life of the party and loved dancing."
"We were having a fantastic time at the Christmas party and Eamonn had just finished dancing to 'Gangnam Style,'" she told the Telegraph.
"He was up on stage and entertaining everybody. He said he had a bit of a pain and just collapsed."

so, berhati hatilah ye korang...jangan buat exercise yang melampaui batas.....errr maksud aku, buat apa yang mampu dah la...tak yah lebih2....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...