tekanan darah aku | Cik Siti

Thursday, 26 July 2012

tekanan darah aku

assalamualaikum....

lepas sahur tadi, aku jadi doktor sebentar untuk my family.....daripada nenek aku, mak aku....sampai la adik2 aku....semua aku check BP (blood pressure)....

abes BP aku sapa yang check?? of course la bukan aku.....hahahhaha

adik aku yang check......
sangat senang check blood pressure ni.....sampaikan adik bongsu aku yang umor dia 14 tahun tuu pun reti...heheh.....

yang ni digital punya sphigmomanometer....kat umah aku ada benda ni....yang ni senang sikit guna....budak2 pun reti guna benda ni....hehheheh



yang ni plak korang mesti pernah nampak kan kat bilik doktor......ni nama dia mercury sphigmomanometer.....(aku dulu msa kecik dok men lawan picit ngan adik aku....mercury mana paling tinggi dia la menang.....JANGAN TIRU AKSI NI YA WALAU DI MANA SAJA ANDA BERADA.....sesungguhnya mercury sangat BAHAYA)


p/s : tekanan darah aku NORMAL....korang pulak bagaimana? hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...