soalan yang akan di tanya semasa temu duga MD UKM di AUCMS | Cik Siti

Sunday, 22 July 2012

soalan yang akan di tanya semasa temu duga MD UKM di AUCMS

assalamualaikum...

selamat sejahtera....

ada orang tanya aku soalan apa yang akan di tanya semasa temuduga.....

temuduga ni terbahagi kepada dua.....
1-temuduga if korang dapat tawaran dari MARA (makna kata MARA yang sendiri offer kat korang kos MD UKM dekat AUCMS...)

2- temuduga yang korang sendiri apply kos ni kat AUCMS (keranya tak ada orang tawarkan.....korang cari sendiri kat internet and apply dari situ)



ok, yang first tuu aku sendiri tak pernah merasai sebab aku apply sendiri kos ni....tak ada orang tawarkan pun.....
tapi apa yang member2 aku cerita la, temnuduga jika korang dapat tawaran dari MARA ni, pihak MARA aku turun sekali bersama sama dengan pihak AUCMS menemu duga anda.....dan diaorang akan tanya serba sedikit mengenai medik ni...contoh, "tau tak pasal heart attack?" if let say korang cakap tak tau, or korang just tau basic ja....just cakap ja....dan bila da tak tau, korang jangan main bantai (hentam) ja cakap...cakap ja korang tak tau....ok?


yang temuduga korang apply sendiri kos ni, masa aku gi temuduga tuu...diaorang tanya, 
"dari mana tau pasal kos ni?"

"tau tak yuran kos ni RM300,000?"

"mampu ka?"

"mak ngan ayah kerja apa?"

"fluent tak cakap English?"

before i proceed, all the questions they ask in English....ok?????

sebab lecturer yang ajar nanti 100% tak reti cakap bahasa melayu unless diaorang da lama dekat Malaysia.....

boleh cenggitu???

lepas tuu diaorang akan tanya, macam mana nak survive dengan yuran macam tuu mahal.....


ermmm...tuu ja la kot...pasal temuduga ni....tak banyak pun diaorang tanya...cuma korang kena pandai2 jawab la macam mana korang nak cari duit sebanyak tuu untuk bayar yuran diaorang....
=)

ha..nanti macam ni la....korang duduk dalam bilik tu sorang2...and ada 3 orang lagi tanya soalan kat korang....takut tak???hehehhe....honestly cuak jugak la...heheh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...