"love" shaped uterus | Cik Siti

Saturday, 21 July 2012

"love" shaped uterus

assalamualaikum..

"bicornuate uterus"....
tau ka apa benda tuu?? tau uterus?? uterus tuu adalah rahim(bukan nama orang tapi nama organ dalam badan perempuan)......

bicornuate uterus tuu salah satu malformation(kecacatan) yang ada pada rahim seseorang perempuan....kecacatan ni terjadi semasa seseorang perempuan itu masih berada dalam perut ibunya (foetus)....

bentuk uterus orang yang menghidap bicornuate uterus ni adalah berbentuk "LOVE" (tipu la kalau tak tau bentuk love cam na)...huhu


ini adalah bentuk2 uterus....cuba bandingkan ngan yang NORMAL.....

orang yang menghidap bicornuate uterus ni susah nak mengandung.....tapi tu semua atas kekuasaan Allah....kalau dapat melahirkan zuriat tuu Alhamdulillah la....kalau tak tuu, kita redha ja la....

and kalau dapat mengandung pun, risiko untuk kandungan tuu gugur pun sangat tinggi...so memang kena jaga betul2 la.....

korang (perempuan) kalau rasa sakit masa datang bulan...and also datang bulan melebihi 14 hari tuu sila la pegi check ke doktor....sebab member aku pun sebelum dia tau dia ada bicornuate uterus tuu, memang period dia lebih lama dari yang sepatutnya....and period pain tuu dia cakap memang terlalu sakit.....
then dia amik keputusan gi jumpa doktor....masa tuu la doktor cakap lepas dia buat MRI segala.....

p/s : jangan amik mudah ya benda ni....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...