cookies yang "ter" | Cik Siti

Saturday, 7 July 2012

cookies yang "ter"

assalamualaikum and a very good early morning.....

tadi aku gi la beli barang2 buat cookies (cookies cutter)....bersama sama adik2 aku......masa nak balik tuu sangat2 la tergedik gedik kami bertiga siap snap pic masa drive segala.....


(sila JANGAN tiru aksi ini semasa drive k....)

actually time ni traffic light merah k...so STOP!!!!
orang sebelah pandang pelik da...hahha


ni cookies batch yang first....ok la sikit...yang second batch RENTUNG!!!

apa2 pun cookies ni aku namakan cookies yang "ter"
TERmanis
TERrentung
TERletak gula biasa yang sepatutnya letak gula castor....


urghhhh...apa2 pun cookies ni still boleh makan....

aku nak decorate pakai icing macam ni....
cantik ja kan...tapi icing ni agak susah la nak buat...kena letak meringue powder segala (aku tak tau la kat mana nak cari meringue powder tuu...agak2 sapa yang tau please bgtau k)...last2 akibat kemalasan..makan macam tuu ja la...


hehhe.....
ni pic hello kitty cookies yang adik aku buat untuk di jual masa hari koperasi dulu kat sekolah dia....=)
maybe next try kena pakai resepi adik aku and icing tuu gantikan dengan chocolate masakan....
huhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...