semua pasal tandas | Cik Siti

Tuesday, 24 July 2012

semua pasal tandas

assalamualaikum.....

tadi pagi selepas sahur idea ni datang secara tiba2....huhu.....

aku tak suka pergi public toilet....
sebab??

- bau dia yang tak menyenangkan....
- flush rosak.....
- sangat2 kotor.......

tapi aku akan pergi jugak kalau ada emergency yang memang tak boleh nak tahan da...kalau tahan, memang naiya ja nanti....hehe....

sistem flush ni aku rasa Malaysia kena memperbaiki lagi la.....
sebab???

sebabnya ialah....sistem flush yang sedia ada ni makan masa untuk air penuh dalam tangki tuu....
cuba kalau orang beratur panjang kat sesebuah toilet tuu....then sebelum korang, da ada orang guna toilet tuu...then dia flush...korang rasa masa korang nak flush nanti sempat tak air tuu penuh tangki??? nehi nehi nehi...tak sempat punya la......pastu korang pun tak flush....then apa yang aku terjadi kepada orang seterusnya???? terpaksa la bau sisa buangan korang...euuuwwwwww.....tapi tak pa la kan...kena kat orang lain.....cuba kena kat batang hidung korang sendiri....kalau aku, memang sanggup tak pi toilet da kalau aku boleh tahan.......

tuu kira ok lagi la kalau flush tak rosak.....kalau flush rosak tuu memang sangat2 naiya laaaaaaa.....


di sini, sebagai rakyat Malaysia....aku nak sarankan supaya kontraktor2 yang dapat tender untuk buat tandas ataupun interior designer yang nak hias tandas tuu tolong la pilih sistem flush yang up-to-date....ok????

untuk memberi keselesaan kepada para pengguna.....


ouh satu lagi.....kita ni di negara Islam.....tolong la letak paip air berdekatan dengan jamban tuu......senang nak cuci apa2 yang patut.....sebab hari tuu aku pergi Time Square...hanya 2 partition ja yang ada air paip...yang lagi 3 tuu tak ada....so, lane yang ada air paip tuu ja la yang panjang.....-_-"

and seingat aku...kat Gurney Plaza pun sama jugak la.....kalau buatnya masa tuu orang tuu tengah sakit perut sangat2 tinggal sikit lagi ruang untuk melepas.....tambah pulak dengan dia first time pergi kat situ.....memang aku rasa lepas pada tuu dia takkan pi da kot......tak pun lepas tuu, dia akan masuk setiap tandas...dan mencatat dalam buku notanya tandas mana yang ada air paip.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...