MyKad Baru | Cik Siti

Wednesday, 11 June 2014

MyKad Baru

Assalamualaikum

yeay!! dah buat mykad baru...anda pula bagai mana???sudahkah???

mykad lama aku adalah ketika aku berusia 12 tahun...so HARUSLAH tukar ye dak....hehehe


mata terlalu sepet kerana sunlight yang sangat terang...huhu





service dia sangat cepat...tak sampai 1 jam pun tunggu, dah panggil number...then berurusan kejap je...dalam 15 minit cam tu abes.....walaweyh.....aku dulu punya la malas nak pegi buat IC sebab ramai orang...lama pulak tu tunggu....sekarang system dah update kot....tak yah isi borang bagai....terus pergi kaunter, bagi isi, bagi cap jari kanan ngan kiri...then bagi duit RM10....selesai...pastu tunggu 5 minit cam tu, pegi kaunter lain untuk amik gambar..then SELESAI...tunggu 2 minggu, kad pengenalan siap....


lepas ni tak malu dah kot nak tunjuk IC kat orang...sebab bukan muka darjah 6 dah...hee

korang yang belum tukar, better korang pegi tukar cepat...nanti kena denda baru tau....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...