Did You Know? USB Universal Charger | Cik Siti

Friday, 13 June 2014

Did You Know? USB Universal Charger

Assalamualaikum

Pernah dengar pasal USB Universal Charger? atau orang kat sini panggil charger katak....nama ja charger katak...tapi bukan untuk charge katak pun..huhu

dia untuk charge battery fon, camera or apa2 ja la...kiranya multipurpose charger....


yang ni tempat kepit bateri untuk di charge...huhu....korang boleh terngok cara menggunakan benda ni kat youtube...kepit bateri, letak dia punga plat positive and negative kat besi dalam tu then kepit dia....pastu boleh la charge...benda ni advantage kat orang2 yang tak ada USB, hilang charger dan juga semua jenis bateri boleh guna benda ni...fon samsung ka, nokia ka, csl ka....apa2 ja la...asalkan ada plat positive and negatif, korang dah boleh charge fon..memang sesuai sangat dikala emergency..hee..korang kena keluarkan bateri fon korang dulu....baru boleh charge...kiranya direct charging la

ni pulak untuk sesapa yang ada USB...so dah disediakan USB port untuk korang charge....

p/s : aku baru tau ada charger cam ni....huhu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...