annoying~ | Cik Siti

Friday, 4 March 2011

annoying~

assalamualaikum dan selamat malam...
aku da balik umah...maksud aku, umah yang betul....
bukannya maksud aku selama ni aku dok kat umah yang tipu....
tapi selama ni aku dok kat hostel yang macam rumah...

pernah tak korang rasa seseorang tuu annoying gila??
bukan Anna Ying ok... ANNOYING...
huhu...
ntah la sejak kebelakangan ni maybe aku agak sensitip kot...
erm...
tapi korang rasa annoying tak kalau benda ni jadi kat korang....

--
--
kisah yang pertama....
engkau memasak....then engkau tinggal macam tuu je kuali kat atas meja...
aku usha la tengok...kot2, engkau nak basuh esk....
tak basuh jugak...
2 minggu berikutnya pun tak basuh jugak...
sampai la minggu yang ke 3, aku yang basuh.....

kisah yang kedua...
eyh, atas meja tuu kau punya bekas air...
tak nak buang ka??
3 hari di atas, meja baru nak buang...

kisah yang ketiga...
eyh engkau ni...sinki tuu tempat untuk basuh tangan...basuh pinggan...
aku tak kesah la kalau ada sisa makanan dalam sinki...
it's normal la...
tapi, apa yang aku tengok, segala kertas dengan plastik dok ada dalam sinki tuu apa hal??
engkau ni reti tak bezakan antara sampah yang patut terus buang ke dalam tong sampah dengan sisa makanan yang boleh di maafkan kalau ada dalam sinki??

kisah yang keempat..
peti ais tuu kita kongsi beli...
aku pun sumbang duit gak....
tapi, aku just boleh letak 1 botol air mineral yang besar dengan satu bekas planta dalam tuu....
macam WTH ja!!
aku tak boleh letak banyak2 barang dalam tu...sebab tak cukup tempat...
kitaorang macam share plak peti ais tuu dengan umah jiran...
da la jiran letak barang masak diaorang kat peti ais tuu...
bayangkan je la macam mana banyak....
eyh, kau engat peti ais tuu besar macam gajah ka/??
p/s : yang bayar, aku dengan housemate aku, apasal, barang korang yang nak lebih2??

kisah yang kelima...
korang tumpang aku gi kelas,...balik kelas...
memang la aku yang nak bawa kereta...
memang la aku tak pernah mintak duit minyak....
but at least, ada la inisiatif sikit nak tolong bayar duit minyak...
aku ni, memang tak suka mintak kat orang..korang paham2 la....
tapi maybe korang tak paham kot kan..sebab tuu tak bayar...
hurm...
so, aku rasa sekarang korang tak payah la tumpang aku...sebab aku yang nak bawa kereta kan....korang tak de pun nak tolong2 aku....

--
--

annoying tak?
hurm...entah la...bagi aku annoying sangat...
sekrang ni aku pikir beratus ratus kali gak la nak duduk satu umah ngan korang next year...

tapi memandangkan korang macam ni...macam tak nak je....

p/s : memang annoying sangat2.... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...