5000 people STOP smoking every year!! (MUST READ) | Cik Siti

Thursday, 3 March 2011

5000 people STOP smoking every year!! (MUST READ)

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
kali ni punya entry pun pasal smoking lagi...haha...
ntah la..banyak sangat info yang diberikan oleh lecturer aku pasal smoking ni....
 eyh, bukannya seorang isap 5000 batang rokok....haish....
5000 orang berhenti merokok dalam setahun, itu yang cuba aku sampaikan....
wow, banyak la jugakkan yang berhenti...dan banyak jugak la yang isap rokok setiap tahun...
hahaahhha
korang tak rasa ka isap rokok ni macam bakar duit korang ja???
napa tak bakar ja duit tuu?? jimat sikit duit minyak untuk pergi beli rokok...huhu....

berbalik kepada entry di atas, korang percaya tak sampai 5000 orang berhenti merokok every year?? percaya la k...
betul la....
sebab apa diaorang boleh berhenti??
macam mana diaorang buat??

nak tau?????

 sebab diaorang semua tuu da mati la....sebab tuu diaorang berhenti merokok....
so, bayangkan setiap tahun 5000 orang mati disebabkan rokok....
itu baru rokok, tak masuk lagi yang mati disebabkan merempit...
sakit jantung...yang kena hukuman gantung sampai mati pun banyak gak....yang tak pasal2 mati disebabkan jatuh tersungkur pun ada...
banyak betul orang mati ni...da la banyak yang mati...yang dilahirkan pun banyak gak....tapi dibunuh...ada yang tak sempat dilahirkan, digugurkan....
so, makin sikit la manusia di atas bumi ni.... yang banyak mati, laki...makin sikit laki sekarang....makin ramai la andartuu ataupun dimadukan.....

haiya....

ikut suka la na nak berhenti ka tak....

yang dok bagi alasan,
"kalau berhenti merokok dengan drastik boleh mati pucuk.."

memang aku tampar laju2 ja orang tuu..
diaorang lebih prefer mati  seluruh tubuh dari mati pucuk....hahah
kalau tak nak berhenti, cakap ja la....
tak yah la dok bagi alasan yang boleh buat aku gelak.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...