amazing bridge | Cik Siti

Tuesday, 29 March 2011

amazing bridge

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
semalam aku saja2 la search pasal bridge ni...sebab aku ada teringat pasal satu benda ni...
tau tak pasal arches of the foot???
boleh dikatakan semua manusia mempunyai arches of the foot....tapi ada jugak yang tak dak...
function benda ni adalah untuk balance kan kita punya badan....try imagine kalau tapak kaki kita rata ja, mesti la tak balance kalau jalan kat jalan yang banyak batu2 besar ataupun jalan yang tak rata....arches of the foot ada kena mengena dengan bridge atau orang melayu panggil jambatan....









cuba tengok gambar2 kat atas....kebanyakkan jambatan ada arch kan....ni semua sebab bentuk arch tuu lagi kukuh daripada bentuk yang lurus....
hebatkan structure badan manusia.....segala yang ada kat atas bumi ni, mesti ada kaitan dengan manusia...tengok la macam robot, ikut structure tangan manusia....komputer, otak manusia...mcm2 lagi la...bersyukur la kita sebagai manusia...ni tak, ada yang manusia nak jadi burung la...sebab boleh terbang...tapi cuba pikir balik, kalau manusia jadi burung, takkan burung plak nak jadi manusia???
haish.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...