bed time story... | Cik Siti

Saturday, 26 March 2011

bed time story...

assalamualaikum dan selamat malam........
masa kecik2 dulu korang pernah tak baca bed time story masa nak tido???
tak pun parents korang cita masa korang nak tido....
aku selalu kot dengar mak aku dok cita....

salah satu cita dia yang ni.....


+


+


apabila semua gambar di atas, digabungkan, jadi la cita dongeng yang di cita oleh mak aku....

cita dia macam ni.....

pada suatu hari, anak2 ayam bermain di padang....
sedang mereka asyik bermain, datang la seekor musang lalu berkata,
" anak2 ayam, boleh ka saya makan malam di rumah kamu??"


anak2 ayam tuu pun berkata...
"boleh...jemput la datang ke rumah kami....nanti kami suruh mak masak sedap2 untuk kamu"
(anak2 ayam ni agak bodoh sikit la....haish....ada ka patut cakap cam tuu)


bila anak2 ayam tuu balik umah, mereka berkata kepada ibu ayam,
"mak, pak cik musang nak datang makan malam di rumah kita pada malam ni"

"haih!!!!mana boleh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"



"tapi kami da menjemputnya makan malam nnt...."


pastu, ibu ayam terpandang buah labu yang besar di dapur...
pada malam itu, ibu ayam menyuruh anak2 nya masuk ke dalam labu tersebut dan dia menutup semua lampu kat umah dia...
pastu dia masuk dalam labu tuu....


tiba2, sang musang datang kat umah....
"ibu ayam, mana kamu??saya da datang ni"


tapi tiada yang menjawab panggilan nya....


tiba2..........




" haaassssyyyyuuuummmmm!!!!"
ibu ayam bersin.....sampai pecah labu itu....
sang musang yang terkejut itu pun lari lintang pukang kerana disangkakannya hantu....


akhirnya, selamat la ibu n anak2 ayam itu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...