bercinta adalah halal.. | Cik Siti

Saturday, 26 February 2011

bercinta adalah halal..

assalamualaikum dan selamat tengah hari dan juga selamat hari sabtu...hehe
korang pernah bercinta tak???
bercinta itu sama dengan bercouple???
ouhh...tidak sama sekali
couple tidak sama dengan cinta....couple itu secara fizikal..
manakala, cinta itu dalaman...
bercinta itu halal ok!!
yang tak halal tuu, sebab perbuatan yang mengharamkan....
kalau couple, tak pegang tangan memang tak sah kan kan....
yang aku blur kat sini..bila anak2 tengah bercinta....(maksud aku yang da berumur 18thn ke atas)
parents tetap tak nak kawen kan je....diaorang suh belajar dulu...memang la aku akui, belajar tuu penting, tapi, penting kah belajar itu kalau diaorang di tangkap basah???langsung tak penting....apa kata, bagi ja kawen, then sambung la belajar balik.....
(oi cik siti, ko ingat kawen tu senang???)
hahah..entah la....bagi aku la...yang aku dok tengok sekarang ni, banyak je baby kena buang....banyak je baby luar nikah....
daripada jadi lebih teruk, baik kawen kan aja anak2 tuu...sebab??? tak de la family dapat malu....biar la orang nak kata "da gatal sangat ke nak kawen muda??"
kalau ada orang cakap cam tuu, cakap la balik "biar la kat aku....yang gatal aku...yang nak kawen pun aku....bukannya kau..."

ini luahan hati cik siti ok...sebab aku dok tengok parents sekarang susah sangat nak bagi anak2 diaorang kawen or bercinta.....
yang orang tak bagi buat, yang tuu la budak2 ni akan buat...
tuu la sikap remaja sekrang...
tak betul ka aku kata????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...