1st Giveaway Queenpink : teka teki contest | Cik Siti

Wednesday, 9 February 2011

1st Giveaway Queenpink : teka teki contest

assalamualaikum dan selamat malam....
hari ni cik siti sangat2 bz....
huhu....tapi, cik siti nak jugak update blog ni....
tadi buka blog, tgk2 ada org tag.....

ok la...aku nak join contest teka teki ni....
nak menyerlahkan lagi kesengalan aku pada malam yang hening ni...
just wanna spend 15 minutes to update this entry...

contest di buat oleh queenpink....

soalan dia berbunyi begini....

Terdapat seorang pakcik tua.Dia ini seorang yang buta.Suatu hari,dia mahu melintas sebuah jalan yang penuh dengan kereta.Yang peliknya,pakcik itu berjaya melintas jalan itu tanpa dilanggar kereta.Macam mana dia boleh berjaya sedangkan dia nie kan buta?

agak2 aku leyh jawab dgn betul tak??
try my best k....

sebab jalan tuu penuh dengan kereta...tapi kat soalan tuu tak de tulis kereta yang tengah bergerak....so, pak cik tuu boleh la melintas jalan tuu dengan jayanya....heheh

yang ni pulak jawapan yang sengal dari cik siti....

erm.... sebab pakcik tuu buta hati....bukan buta mata....so, penglihatan dia masih boleh digunakan...
hahahha....
okok...cik siti nak tag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...