Tips : How to look slim in photo | Cik Siti

Monday, 14 July 2014

Tips : How to look slim in photo

Assalamualaikum

1- Double chin
ok, bagi yang menghadapi masalah double chin ni, masa korang nak tangkap gambar, korang boleh cuba letak lidah korang kat lelangit (hope u know what i mean by that). Cuba tengok, double chin korang tu akan hilang serta merta

2- Cara Berdiri
 daripada korang berdiri staright mengadap camera, better korang pusing sikit sebelah kiri atau kanan untuk menampakkan badan korang tu kurus sedikit daripada asal

macam selebriti kat red carpet. Cuba korang tengok, kebanyakkannya diaorang akan pusingkan badan diaorang sedikit. Make Sure korang berdiri straight ok. Jangan dok bongkok sana sini


3- Don't be in direct sunlight
mostly korang tau kot benda ni. Kalau korang snap picture kat direct sunlight, gambar korang akan jadi tak cantik, melainkan memang korang nak effect sunlight tu

4- silangkan buku lali, bukan silangkan kaki
 bukan macam dalam gambar atas ni k. Kalau korang silangkan kaki macam ni, korang akan membuatkan peha korang nampak lagi besar dan lebar.
just silangkan buku lali macam dalam gambar dia atas. Less is beautiful. Nampak lebih ayu kan =)


5- Arm Position
korang boleh cekak pinggang korang. But make sure jangan letak straight kat sisi. Ini boleh menampakkan tangan korang lebih lebar daripada biasa.


6- Photo Angles
yang ni pulak, cara korang tangkap gambar. Selalunya ramai yang akan snap gambar daripada atas.
elakkan ye sayang-sayang sekalian. Kalau yang nak buat photoshoot untuk baju-baju, korang boleh snap picture dari bawah. Ia akan membuatkan korang nampak lagi tinggi dalam gambar. Hee


SELAMAT MENCUBA ^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...