pasal Nuffnang lagi | Cik Siti

Saturday, 24 November 2012

pasal Nuffnang lagi

assalamualaikum....

Cik Fiee tanya lagi pasal nuffnang...heee...

dia tanya, "macam mana nak earn dengan nuffnang and macam mana nak promote"

ok, nuffnang ni bukan macam says ataupun churpchurp yang kena promote segala tuu.....


nuffnang macam ni.....meh aku nak cerita.....

ingat lagi post aku yang sebelum ni??? ala post yang INI...dalam post tuu aku ajar macam mana nak letak iklan nuffnang kat blog korang.....makna kata kalau da letak code2 yang diaoarang bagi kat dalam blog kita ni, automatik akan ada iklan2 dari nuffnang bergerak gerak kat dalam blog kita pada waktu2 tertentu.....

kalau korang perasan la, pada waktu waktu tertentu, akan ada iklan dari nuffnang kat atas sekali page blog aku.....kiranya tempat untuk nuffnang ni akan ada bila kita dah letak code2 nuffnang dalam blog....kalau kita hanya daftar, tapi tak letak code2 tuu, maknanya korang takkan dapat apa2 la......kalau nak tau macam mana nak letak code2 nuffnang ni, tengok SINI.....

bila korang da letak kat situ, nuffnang sendiri akan letak iklan-iklan yang bersesuaian dengan blog korang....it depends jugak la....so korang tak boleh la expect tinggi2 sangat.....

kalau macam churpchurp and says, kita kena promote sana sini suruh orang klik link kita kan kan kan???? tapi iklan nuffnang ni tak......iklan nuffnang ni automatik...kita tak perlu promote....kiranya, bila dia(iklan) rasa nak timbul...dia timbul la....

tapi kalau korang dapat BE (buffered earning) dan ada dia tulis iklan apa yang sedang bermain main di blog korang.....korang boleh la tulis serba sikit pasal iklan tuu kat entry korang....


p/s : kalau nak lebih masyuk...letak ja ketiga tiga iklan....."skyscraper, large rec, leaderboard"..letak kat tempat yang betul ye.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...