Tutorial : Ping Entry kat group FB serentak | Cik Siti

Monday, 6 May 2013

Tutorial : Ping Entry kat group FB serentak

assalamualaikum....

sapa ada masalah macam aku? tak boleh nak letak send button kat setiap entry....now, korang pun boleh buat...tapi step dia susah sikit la...tapi lagi senang dari korang kena ping entry secara manual...susahkan kalau buat cam tu???

nak tau cara dia?

1 - sila ke PAGE INI

2 - 
kat kotak number (1) tu, korang isikan entry mana korang nak ping....then tunggu kejap...tak sampai 10 saat...korang click send button tu...yang macam aku tunjuk kat number 2

then korang akan jumpa macam kat pic bawah ni....korang taip la group2 blogger yang korang da join tu...(group yang korang da join ja k...yang belum join..tak boleh la nak ping entry kat situ).boleh letak banyak2 ok....then send....



p/s : setiap kali korang nak ping entry, korang kena la ikut step ni...so aku suggest korang save link kat step 1 tuu...so that senang korang nak ping entry...

adios...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...