apa masalah ang??? | Cik Siti

Wednesday, 13 July 2011

apa masalah ang???

assalamualaikum and a very selamat pagi buta to all of u guys who are stalking my blog right now....
actually kelmarin aku ada CSL (clinical science learning)...apa benda tuhh??benda ni, korang belajar cara2 macam mana nak approach patient...and for the 3rd sem, aku kena belajar cara2 nak buat physical examination..ala, yang kena amik blood pressur,dengar heartbeat la...macam2 lagi la...and kelmarin aku belajar macam mana nak amik blood pressure....pakai yang mercury punya bukan pakai yang letrik punya k....korang tau tak macam mana nak amik blood pressure dari situ??? aku pun sebelum ni tak tau....kelmarin baru tau macam mana....haha




dapat bezakan ke tak??? hopefully korang pernah nampak la benda2 ni....aku tak payah explain la kot cara2 nak pakai benda2 ni kat korang....sebab kalau yang mercury tuu, just pakai kat klinik or hospital or tempat yang sewaktu dengan nya....tapi kalau yang letrik tuu, maksud aku yang pakai bateri tuu, nenek aku pun tau cam ne nak guna..just tekan2 button tuu....kalau nak tau lebih lanjut, sila baca manual dia k....

apa kena mengena semua ni dengan entry aku hari ni??? actually, group aku memang kuar lambat giler...sebab semua orang nak try benda tuu....so, aku start enjin kereta untuk pulang ke rumah sewa pun lambat la...dalam pukul 5.10ptg.....group aku tak sama dengan 2 lagi member aku....diaorang keluar awal....aku gi kat tempat letak kereta, and aku expect diaorang tunggu la dekat situ sebab diaorang memang akan tunggu kat situ....then, aku pegi, diaorang tak de...aku dengan 2 lagi member aku, expect diaorang da balik la...sebab, tak de msg or call.....(aku check dlu fon aku sebelum aku balik..kot2 ada msg)...tapi langsung tak de.....so, aku balik la....dengan penat, sebab malam tuu aku just tido 3 jam je....

sampai je kat umah, aku tengok la fon...tengok2 ade msg....diaorang anta msg, yang diaorang ade kat bilik PBL...aku tak tau nak buat ape, aku suh la diaorang balik naik bus(bus tuu memang disediakan untuk student)...then, bila sampai kat hostel, kol la...biar aku gi amik....nak dibandingkan umah sewa ngan hostel tak la jauh mana...tapi agak jauh la kalau nak jalan kaki...so, aku kesian kat diaorang, aku cakap la macam tuu...aku tunggu diaorang call sampai aku tertido...bangun2 je, da maghrib...diaorang pun da balik....try check fon, kot2 ade miscall...tapi tak de apa pn....hurm....

at first, aku tak syak apa2...tapi lepas aku kuar makan...then, balik kat umah, memang yang sorang langsung tak cakap ngan aku..yang sorang lagi plak dok dalam bilik.....bila tengah malam tadi, member yang balik ngan aku tuu msg, dia kata budak2 tuu maybe marah kat aku.....aku macam WTF!!!...apa kes marah aku plak....sebab aku tinggal korang???? sebab aku suh naik bus instead of aku gi amik korang??? tapi aku rasa korang yang salah...sebab, tak bagitau awal2 yang korang tunggu aku kat bilik PBL....at least just inform a little bit earlier...masa korang decide nak duduk kat bilik tu, terus je la msg aku....pastu sekarang nak perang dingin ngan aku plak....aku da tak tau nak kata apa da....


p/s : susah ati sebab aku nak kena duduk ngan diaorang lagi 4 tahun....sanggup ka aku??


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...