RESEPI : Puding Sedut Yang Senang | Cik Siti

Sunday, 21 June 2015

RESEPI : Puding Sedut Yang Senang

Assalamualaikum

Mesti korang tertanya tanya kan kenapa tetiba aku letak Resepi Puding Sedut? Apa tu Puding Sedut?

Well, semua ni disebabkan oleh carian orang la.

By the way, sesiapa yang cari Tutorial untuk Watermark, boleh follo step kat SINI


Ha, ni la rupa bentuk Puding Sedut. Dulu aku ada amik vendor untuk letak puding sedut ni. Memang produk yang cepat habis la. Boleh dikatakan setiap minggu dok restock 50 botol.

Kenapa dia panggil puding sedut? Sebab puding ni, bila nak makan, pakai straw. So, dapat la nama puding sedut.

Alah, puding dia rasa biasa ja. Cuma yang uniknya, dia guna straw untuk makan, tak perlu guna sudu.

Nak buat dia senang ja. Ni bukan owner dia bagi resepi ok. Ni aku punya lidah rasa puding sedut ni macam dadih.

So, Resepi untuk Puding Sedut ni, kit guna instant dadih yang boleh didapati di Tesco . Cara-cara dia pulak, ikut ja kat packaging dadih tu. Flavor, depends kat korang la. Then bila dah siap, jangan la masukkan dalam bekas kecik-kecik. Masukkan dalam botol. Then sejukkan. Then sediakan straw ye untuk di sedut.

Baru la namanya puding sedut
.

Simple ja kan.

SELAMAT MENCUBA

By the way, sesiapa yang nak tempah secara banyak Puding Sedut ni, sila la contact Kak Suria


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...