kenapa kalau telur lelaki besar sebelah? | Cik Siti

Sunday, 16 September 2012

kenapa kalau telur lelaki besar sebelah?

assalamualaikum....


tengok keyword tuu......

adakah orang yang mencari tuu tanya penyakit apakah yang menyebabkan telur lelaki besar sebelah?


gambar di bawah ini adalah agak censored...so, kanak-kanak under 18 sila jangan tengok...amaran keras ni!!



--
--
--



ni adalah salah satu cara doktor check kalau baby tuu suspected with hydrocele.....



ini namanya hydrocele......
hydrocele ni selalunya terjadi kat baby yang baru lahir....tapi jangan pelik pulak kalau orang besar pun jadi cam ni.....hydrocele tuu maksudnya accumulation of fluid in scrotum (kantung telur...ye ke orang melayu panggil ni?? aku tau term inggeris ja...huhu)

kalau baby, hydrocele ni terjadi kerana level of lead (timah hitam...bukan cik siti fatimah ya) dalam badan ibu yang mengandung tuu tinggi......


kalau yang orang besar pulak...hydrocele disebabkan oleh infection....contohnya filariasis....

itu adalah serba sedikit mengenai hydrocele....kalau nak tau lebih lanjut...sila klik SINI


p/s : maybe parents yang baru dapat cahaya mata tuu, tau la pasal benda ni....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...