ada lagi orang yang macam ni??? | Cik Siti

Friday, 7 September 2012

ada lagi orang yang macam ni???

assalamualaikum....

ini antara perbualan yang aku nak share...then korang bagi pendapat korang ye...


watak2....
1-puan emak (seorang doktor)
2-encik ayah (pendengar setia bila puan emak bercakap)
3-suami cina (normal)
4-isteri cina (ada masalah mental sikit)
5-anak cina (5 tahun)


puan emak : ayah....tau tak ada patient cina ni datang klinik and memang selalu amik ubat kat klinik la....tapi tadi dia mai, dia tanya pasai something....

encik ayah : tanya pasai pa?

puan emak : dia tanya, kalau seorang tokwan mencabul cucu sendiri nak buat apa?...

encik ayah : pastu emak jawab apa?

puan emak : cakap la, kena buat report and also kena gi check ke hospital....then patient tuu terbuka la cerita pasal ayah dia (ayah patient) mencabul anak dia(anak patient)

encik ayah : o0o0...pastu dia p report tak?

puan emak : dia kata nanti balik baru dia nak bincang ngan suami dia....

encik ayah : (memandangkan puan emak ada number telefon suami patient tuu..so ayah suh puan emak kol)


perbualan antara puan emak dengan suami cina (suami patient)

puan emak : you ada tau ka anak you kena cabul dengan tok dia?

suami cina : tau..

puan emak : then, tak pegi report ka?

suami cina : tak pun...

puan emak : anak you umur berapa? dia ka yang bagitau dia kena cabul? dia kenal orang tu?

suami cina : 5tahun...dia yang bagitau...yup, dia kenal orang tuu

puan emak : you kena pegi buat report jugak....kalau you tak buat, i kena pegi buat...sebab bini you da datang mengadu kat i...so itu tanggungjawab i untuk pergi report....

suami cina : tapi ni da 3 minggu jadi....

puan emak : 3 minggu ka sebulan ka...you kena report jugak......nanti kesian la kat anak you tuu...nanti boleh jadi sakit jiwa laaaa....

suami cina : ya ka? kalau tak pegi buat tak boleh ka?

puan emak : tak boleh laa.....esok you pegi hospital, you pegi check anak you tuu...pastu buat report....

suami cina : kalau i buat report, nanti polis tahan i punya bapak....bapak i da tua....mak i pun sama...takut nanti polis tahan, mak i boleh collapse la

puan emak : you buat saja report....then you cerita la you punya bapak macam ni...you punya mak macam ni....kalau you tak buat report...i yang akan pegi buat report....

suami cina : tak pa la....nanti i bincang dengan bini i dulu....



perghhhhh.....penat den taip...

so how?
masih ada lagi ka orang macam ni??

and betul ka tindakan suami cina tuu untuk tidak buat report kat polis disebabkan oleh orang tua nya tanpa memikirkan masa depan anaknya???


ce comment tengok...pendapat korang macam mana?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...