Terpengaruh : Food Panda | Cik Siti

Tuesday, 9 December 2014

Terpengaruh : Food Panda

Assalamualaikum

Korang tau apa itu Food Panda? Well, Food Panda ni macam food delivery jugak la. Tapi yang ni boleh delivery apa saja yang korang nak. Contoh, kalau nak tomyam ka, Dominos ka, semua dia boleh hantar. Cakap saja nak apa.

Aku tau benda ni pun daripada Namee Roslan. Lepas 2 3 kali nampak dia post kat FB pasal Food Panda ni, aku pun mula la terpengaruh.

Mula-mula, install kat Play Store apps Food Panda ni


Bila mai kat nak boh City apa yang aku stay, cari punya cari. Scroll punya scroll tak jumpa jugak "SUNGAI PETANI". Biasa la, Sungai Petani ni tak dah la sesak sangat macam kat Penang or KL. Nak cari makan pun tak dak la sampai berjam-jam sebab terperangkap dalam jammed. 


So, uninstall la balik. Buat apa ada apps ni kalau tak guna. Buat berat fon ja.


Memang tak dapek la nak try Food Panda ni. Tapi tak pa la. Sebab drive kereta 5 minit pun dah sampai KFC, kedai tomyam, jalan kaki pun boleh dari rumah aku. Tak perlu la Food Panda bagai ni.

By the way, kalau tempat tinggal korang kat area yang sesak. Yang ada dalam senarai Food Panda ni, boleh la install apps ni. Macam menjimatkan masa korang ja. Daripada korang drive 1 jam semata-mata nak beli Kenny Rogers, baik korang order, tunggu ja kat rumah makanan sampai. At the same time boleh buat benda lain, macam spend time with your family ka kan.

Spend sikit duit korang tu, supaya korang ada kualiti time dengan orang yang disayangi. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...