Keistimewaan Garam | Cik Siti

Wednesday, 23 October 2013

Keistimewaan Garam

Assalamualaikum

Kita Disogok dgn fakta palsu... Ambik garam lbh blh kena drh tinggi (Ini protokol yahudi)

Back to cara hidup nabi... Sblm mkn nabi letak secubit grm di lidah utk elak santau dan tapis mknn yg akn di 


mkn... Sampai di tempat baru...nabi ambik grm dlu utk sesuaikan hormon tbh di tempat baru... Utk ubat 

penyakit rohani.. Air perlu di campur garam terutama sihir dan santau...knp?

Allah dh cipta grm adalah penarik toksid/asid/racun dlm darah atau tubuh dan jga penarik unsur2 negatif,


 (pengamalan Pengamal Perubatan Islam utk bersih rumh atau pagar umh perlu tabur garam di sekeliling 

umah. 

Grm jga unsur yg blh balance balik sistem tubuh kita...ini sunnah kita...

Tp garam blh jd rosak apabila dimasak atau bertindakbls dgn suhu tinggi/pns.mksdnya klu nk msk... Guna 


garam

bukit dan jgn bubuh grm ms mknn gelegak ats dapur.tutup api dan biar suhu turun dulu.baru letak 

garam...kita panggil bubuh grm atas darat mcm org arab buat... Bubuh grm masa nak mkn.

Sbb?garam ada sodium dan potassium... Tubuh perlu potassium lbh..klu pns garam hnya tinggal 


sodium.potassium rosak dlm suhu panas.sbb tu kena darah tinggi. 

Selok-eloknya di tempat makan sentiasa ada mangkuk kecil garam dan sunnah Rasulullah SAW mencalit 

secubit garam menggunakan jari kelingking kanan dn dletakkn ke lidah bhgian depan. Ianya akn mngaktifkan 

kelenjar enzim penghadaman. Wallahu'alam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...