serious i'm scared...(girls) | Cik Siti

Saturday, 7 May 2011

serious i'm scared...(girls)

entry aku malam ni, actually da lama aku nak cakap.....da lama aku nak luahkan....

hye perempuan, kau tak takut ke buka aurat sana sini?? kau tak belajar agama ka??
sekarang, buka aurat sana sini da jadi kebiasaan budak2/remaja2 perempuan kat malaysia ni......semua belajar agama...tau halal haram....tapi, buat jugak.....
hye perempuan, kau tak dak maruah ka bagi laki pegang sana sini...pegang mahkota kau...tengok mahkota kau...ur 'tiara' cannot be seen by other guy except ur husband and ur mahram.....zaman sekarang, cool right if u show ur 'tiara'...damn, it so stupid u see...why u must show it?? sebab tak nak BF tinggal?? ohmagot...now, ur BF is more important la?? 
hey girl, u see, ur BF is not permanent ok.....they can leave u whenever they want just simple as that.....BF korang bukannya ada ikatan ngan korang pun....kalau kau tunjuk segala, bagi pegang segala kau ada, abis bila dia tinggalkan kau, then kau da tak da apa2....if u want to know, laki ni nak cari perempuan yang baik2 untuk dijadikan isteri....dia just nak main dengan korang ja.....bila senang dia dapat, senang jugak la dia tinggalkan....dia takkan appreciate korang la......
so, kepada sesapa yang baru nak kenal cinta...baru nak kenal dunia sosial ni....berhati hati la ye.....


dan kepada sesapa yang da terlanjur....ini untukmu...
hye perempuan...korang da pernah terlanjur...then ditinggalkan....BUNUH DIRI ja ka jawapan dia??? sila jangan jadi BODOH la!...korang still ada mak bapak..family....apa korang ingat BUNUH DIRI boleh selesaikan masalah?? memang la boleh selesaikan masalah kat dunia, masalah kat alam barzakh, kat padang mahshar nanti boleh selesaikan ka??? korang hidup ni bukan sebab lelaki ok....korang hidup sebab parents korang....pikir diaorang....u still have ur future..don't live with ur past, but live with ur future....sebab korang da tak boleh undurkan masa....yang korang mampu buat adalah ubah future korang jadi yang lebih baik daripada masa lampau korang.....insaf la....Allah Maha Pengampun.....walaupun family korang tak boleh terima korang, u still have to live....to motivate others.....


untuk memotivasikan diri sendiri....hopefully dijauhi semua ini....and also for my future children.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...