My skincare product : Clinique | Cik Siti

Wednesday, 25 November 2015

My skincare product : Clinique

Assalamualaikum

Hari ni Cik Siti nak share pasal my current skincare product. Kalau cakap tentang jenama Clinique ni, mesti ramai yang tau kan.

As u can see, this is my skincare product which is Clinique. Ada la tambah-tambah sikit apa yang perlu macam Oxy and Vietnam mask tu.

Cik Siti guna pencuci muka and toner yang untuk acne skin. And moisturizer just yang biasa punya.

Meh nak senaraikan :-
1- Clinique Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam
2- Clinique Anti-Blemish Solutions Clarifying lotion (toner)
3- Clinique moisture surge (first moisturizer)
3- Clinique dramatically different moisturizing gel (current moisturizer. Sebab yang Moisture surge tu dah habis guna)
4- Clinique all about eye (eye cream)
5- Clinique Anti-Blemish Solutions oil-control cleansing mask

Cleansing foam baru habis. And dah beli lagi satu. Nampak tak betapa Cik Siti suka product ni.


Ni muka Cik Siti masa awal bulan Oktober 2015
 Nampak tak berketul-ketul kat pipi tu. Merah-merah delima pulak tu (hyperbola sangat).

Dan kat bawah ni pulak selepas sebulan lebih guna produk Clinique.
Cik Siti boleh nampak sendiri dia punya effect. Jerawat dah makin kecut. Sekarang just tinggal acne scar ja. Tempat yang dulu berketu-ketul penuh jerawat sekarang dah semakin kurang. Kalau korang tak berapa nampak perbezaan kat gambar kedua tu, mintak maaf sangat-sangat. Sebab camera kurang memuaskan. Tapi sapa yang tau muka cik siti yang dulu, yang berjerawat tu, tau la perbezaan dia.

Liang-liang roma dah semakin kecik. Kalau tak dulu, memang nampak jelas kot lubang-lubang kat muka tu.

Pesanan untuk korang diluar sana:-
Jangan la sebab nak berjimat punya pasal, korang beli produk yang murah. Bukan tak bagi support orang melayu (mostly orang melayu yang jual produk murah tu). Tapi selepas setahun aku suffer muka berjerawat yang sangat teruk, ni la yang aku nak pesan. Jangan jadi kedekut. Kang korang akan suffer lagi teruk. Spend lebih sikit tak pa, asalkan kita tau keberkesanan dia.

And, jangan cepat sangat ikut cakap orang. Lately ni kan aku tengok semua pakat dok tanya dalam Facebook, produk apa yang sesuai untuk masalah kulit berjerawat. Pastu korang akan perasan banyak ja komen-komen pasal produk yang diaorang jual. Or diaorang suggest. Please jangan la terikut trend pulak. Orang cakap ok, kita pun ok. Kaji dulu jenis kulit kita ni macam mana.

Kulit kita ni lain-lain tau. Maybe diaorang ok dengan produk tu, tapi kulit korang tak ok. So better, selidik dulu bahan-bahan yang digunakan or at least know your skin first.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...