mogok itu sangat best ;) | Cik Siti

Tuesday, 23 August 2011

mogok itu sangat best ;)

assalamualaikum and a very good evening...
mesti korang ni da mood raya kan kan kan??? sama la ngan aku pun....bila raya da dekat, mula la mood raya mai....mood study pergi.....ngeh2......mood pergi kelas jangan kata la....dari minggu lepas da tak dak....badan ja ada kat kelas....kepala otak dok ada tempat len.....tapi bila pikir2 balik....macam malas je nak balik kampung....sebab kat kampung tak leyh nak on9 24 jam....tv pun kena tengok channel kartun....orang raya kazen2 and adik aku tengok kartun...haish....mcm tak dak suasana raya la......tambah2 tahun ni mak su aku yang duduk kat sepang balik..haisy lagi la.....anak2 dia 3 lelaki yang badannya macam adik aku yang last....2 kali ganda besar aku....sekali tolak pakai jari telunjuk, da tumbang aku ni....hahah....apa2 pun, raya tahun ni lain sikit dari tahun2 lepas....sebab raya tahun ni beraya tanpa nenek aku....sebab nenek aku meninggal bulan jun....masa tuuu aku repeat exam...

okok...berbalik kepada topik yang ingin aku bincangkan....(mcm nak bagi ceramah plak)....tadi masa dalam kelas......member aku sorang ni cakap nak mogok sebab kitaorang MD UKM kat AUCMS ni macam di anak tirikan....kenapa aku cakap mcm tuu???????????????????????????
sebab kalau korang tengok kat page admin, if ada events apa2, semua gambar ada....tapi bila budak MD UKM buat events, contoh masa orientasi, mana ada pic pun....walaupun MD UKM kat AUCMS ni yang paling senior, i mean senior tuu mcm lagi besar la...sebab yang ni degree...kos lain hanya ada diploma n pre med.....walaupun ada MD lain tetapi MD UKM punya student belajar dekat bangunan induk AUCMS...kalau macam MD USU, diaorang pergi USU....seyis rasa terpinggir......

kalau sebelum ni aku selalu mogok....tapi mogok aku ni, aku mogok sorang2 la....sebab aku pikir diri aku.....apa yang aku suka, aku buat...kalau aku tak suka, ekut mood la nak buat ke tak.....kadang2, aku rasa malas nak gi kelas, aku tak pegi la kelas......memang la result aku agak teruk...tapi aku berpuas hati.....sebab kalau masa tahun satu dulu, aku asyik dapat E je....masa tuu sangat2 skema...ikut je apa yang diaorang suh buat.....kelas, ari2 pergi.....tapi masuk tahun dua....mula jadi otaik sikit......tak p kelas tuu mcm da biasa....tapi result ok lagi......aku bukan nak cakap la....member2 aku...pergi kelas tiap2 hari...tapi result sama ja ngan aku......tapi ada certain2 student2 ni memang gempak gila result diaorang....kelas, kadang2 pegi...kadang2 tak.....memang tabik spring la......

memang sebelum ni ayah aku da cakap kat aku since aku masuk MRSM lagi...dia kata...kalau takk leyh study, jangan paksa study....biaq la kat kawan2 depa study.....kita tak payah ikut depa....JANGAN STUDY HARD....BUT STUDY SMART......kalau study bagai nak rak sekalipun tapi kalau masa tuu memang pala otak tak berjalan, memang takkan jadi la........

so, sekarang ni aku nak tido....sebab aku ni burung hantu...siang ja...mula la nak mengantuk segala...bila malam, segar bugar ja mata ni....dunia aku da tunggang tebalik da.....nnt nak kena betulkan balik...sebab bahaya kot kalau mcm tuu.......engat tak yang aku post pasal aku accident tuu??? kalau tak, meh baca SINI...
and HERE.......tuu semua angkara tak cukup tido la.....(aku ni tido cukup...cuma timing ja lari....malam berjaga....siang plak time aku tido)....actually cukup ja 8 jam tuu....hehehhehe




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...