talcum powder for babies.....(IMPORTANT! u must KNOW) | Cik Siti

Friday, 13 January 2012

talcum powder for babies.....(IMPORTANT! u must KNOW)

assalamualaikum and a very good evening (almost morning)
do u know about TALCUM POWDER??? if NOT, please make sure after this u know......because it is IMPORTANT for ur babies and u ^^

contoh-contoh talcum powder....


ala...talcum powder tuu bedak tabur yang korang masa kecik2 pakai tuu......mak2 selalu akan letak bedak ni kat badan anak diaorang....especially baby la......nak bg kering la kononnya.....mak aku pun tak ketinggalan untuk letak bedak ni kat aku......bila da besar sikit, aku sendiri yang pakai kat muka.....tempek sana tempek sini macam cik siti masuk dalam tepung ja....hahahha......
okay2....entry ni aku nak tujukan untuk parents2.......ataupun yang bakal jadi parents tuu sila la baca....ni untuk korang and baby korang jugak.......

nak tau tak apa side effect TALCUM POWDER ni????

1- ovarian cancer.....
-sebab talcum powder bukan saja dlm powder....boleh jugak dalam bentuk feminine hygiene products......bila da pakai product tuu, talc akan travel through women's reproductive system....
2- endometrial cancer...
3- lung cancer....


as in babies, this talcum powder can cause DEATH....so beware......

Talc is composed of small particles that, when inhaled, may cause the lungs to become 

inflamed. If you use talcum powder to dry your child's bottom, your child may easily inhale the talc

 dust and becomesick. According to Dr. Kristie Leong, some babies exposed to talc in this way

 have died. 



hope this entry will help u all be healthy ^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...